Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

CARNIVAL ROW (TV-Series)

Year: 2019-
Seasons: 1-
Episodes: 8-
Time: 50 min.
Genre: Steampunk/Victorian Fantasy, Mystery, Drama, Romance.
Channel: Amazon
Creator/s:Thor Freudennthal, Andy Goddard, Jon Amiel,  Anne Foerster, ...κ.α
Stars: Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Darma, Tamzin Merchant...κ.α.
IMDB rating: 7.9 (36.357 votes)
(Personal rating: 9)






  • Βρισκόμαστε στον 7ο αιώνα ενός φανταστικού σύμπαντος που όμως παραπέμπει στην Δύση του 19ου δικού μας, και ειδικότερα στην Βικτωριανή Αγγλία, όπου  εκτός από τους ανθρώπους, υπάρχουν  και άλλα ανθρωπόμορφων πλάσματα όπως (κάτι σαν) Νεραίδες, Φαύνοι, Νάνοι κτλ. Τα πάνω κάτω ήρθαν λοιπόν στην ήπειρο της Μεσογαίας όταν πριν 7 χρόνια η συμμαχία των κεντρικών ανθρώπινων χωρών, εισβάλλουν σε βασίλεια Νεραιδών και Φαύνων προκαλώντας έναν πόλεμο ο οποίος μετά την λήξη του είχε ως αποτέλεσμα, όπως πάντα άλλωστε, να μείνουν χιλιάδες φυλές χωρίς πατρίδα και να βρουν καταφύγιο οι περισσότεροι, στην μοναδική χώρα "φιλικά" προσκήμενη σε άλλες φυλές. Την επικράτεια του The Burgue ( H αλλιώς το Λονδινό χωρίς το Tower Bridge και άλλα γνωστά αξιοθέατα) . Μόνο φιλικό όμως δεν είναι τελικά το The Burgue και οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν καθημερινά σκληρό ρατσισμό και βασανιστήρια από τους καθωσπρεπιστές "Humans".
    Παράλληλα ένας επιθεωρητής της αστυνομίας (Orlando Bloom), προχωρημένων απόψεων και παρε-δώσε με τους Non-Humans, αναλαμβάνει έναν ανεξνιχνίαστο, αιμοσταγή και υπερφυσικό φόνο μίας φτερωτής για την οποία κανείς δεν νοιάζεται. Βέβαια μόλις το δεύτερο θύμα είναι κανονικός άνθρωπος, το ζήτημα παίρνει σοβαρές διαστάσεις. Ο επιθεωρητής θα προσπαθήσει να βρει τον δολοφόνο πολεμώντας ταυτόχρονα συναισθήματα του παρελθόντως του καθώς και φίλους και συναδέλφους που δεν συμμερίζονται την μη ρατσιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων. 
  • Φίλες και φίλοι μιλάμε για μία υπέροχη και ανέλπιστα καλή σειρά της Amazon που μαζι με το The Boys, μας ανεβάζει τις προσδοκίες για κάτι καλό στο Lord Of The Rings που θα έρθει. Δεν είναι μόνο η δεδομένα καλή εικόνα, σκηνικά και σκηνοθεσία που σε ταξιδεύουν σε μία Βικτωριανή γοτθική ατμόσφαιρα ενός άλλου "Λονδίνου". Δεν είναι μόνο η κα-τα-πλη-κτι-κή μουσική που σε κάνει να δακρύζεις και να συγκινήσε. Είναι και τα περιέργως άψογα και έξυπνα δοσμένα νοήματα κατά της έμφυτης τάσης προς τον ρατσισμό κάθε είδους που έχει οι ανθρωπότητα (και όχι μόνο). Το Carnival Row μας θίγει πως η έλλειψη γνώσης και  σωστής παιδείας καλλιεργεί και διογκώνει το έμφυτο αυτό χαρακτηριστικό, φόβου ή έστω περιέργειας για το διαφορετικό.
    Επίσης θίγει για μία ακόμη φορά το απάνθρωπο ζήτημα των κοινωνικών τάξεων που κυριαρχούσε στον πλανήτη μέχρι και (ανησυχητικά) πρόσφατα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιάς σκηνής.....όπου πλούσιοι και καλής τάξης....έγχρωμοι κοιτούν υπεροπτικά έναν Φαύνο ο οποίος προς έκπληξη όλων είναι πλούσιος. Μα πως γίνεται ένας Φαύνος να είναι πλούσιος ή να μην είναι σκλάβος;
    Σχετικά με την κεντρική υπόθεση τώρα θα σας κεντρίσει και θα σας κρατήσει ή όχι, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καθώς έχει σωστή ροή χωρίς να πλατειάζει και φυσικά δηλώνει ξεκάθαρα την ταυτότητά της ως σειρά χωρίς να χρειάζεσαι να παρακολουθήσεις πολλά επεισόδια για να καταλάβεις.  Ο Orlando Bloom και η Cara Delevingne( η οποία βελτιώνεται συνεχώς στην υποκριτική εναλλακτική της καριέρα και μπράβο της) , έχουν αρκετά καλή χημεία. Ο Bloom μας χαρίζει έναν ρόλο που σε πείθει τελείως και σε κάνει να τον ακολουθήσεις και να συγκινηθείς μαζί του. Γενικά δεν υπάρχουν κακές ερμηνείες ή έστω μέτριες. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ καλή γεμάτη μυστήριο και ανατροπές, η ατμόσφαιρα άψογη, τα νοήματα έξυπνα περνάνε (και κυρίως ΟΧΙ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ στην μούρη σου)......Εύγε! 
  • Δεν υπάρχει αμφιβολία....αν είστε λάτρεις της φαντασίας και της σκοτεινής Βικτωριανής ατμόσφαιρας θα την απολαύσετε. Έχει τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε μυστηριο, έρωτα, δράμα, άγχος, φαντασία κτλ. Συνοψίζοντας...Ή θα την λατρέψετε...ή θα καταλάβετε εγκαίρως οτι δεν σας κάνει οπότε....τι έχετε να χάσετε;  

Θετικά: 
  1. Υπέροχη ατμόσφαιρα (Steampunk αισθητικη, γοτθική Jack the Reaper φαση)
  2. Σκηνοθεσία σωστή χωρίς υπερβολές. Όμορφη εικόνα και ψηφιακά εφφε.
  3. Από τις λίγες φορές εν μέσω "Κορεκτίλας" της εποχής μας που τα νοήματα και οι "διαμαρτυρίες" για στερεότυπα και προκαταλήψεις γίνονται με έξυπνο και background τρόπο, και κυρίως ΛΟΓΙΚΟ τρόπο με βάση την υπόθεση.
  4. ΜΟΥΣΙΚΑΡΑ. Από το Intro μέχρι την μουσική στις σκηνές. Υπέροχη δουλειά μπράβο. 
  5. Σωστοί ηθοποίοι στους σωστούς ρόλους. 
  6. Πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα γενικά!
Αρνητικά :
  1. Σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά αν κρίνουμε πόσο καλό ήταν το συνολογικό αποτέλεσμα και οτι ήταν πρώτη πολλά υποσχόμενη σεζόν....αδυνατώ να σταθώ σε κάτι ώστε να το ξεχωρίσω εδώ.
  2. H μουσική στο trailer δεν έχει καμία σχέση με την κανονική μουσική μέσα στην σειρά. Παρόλα αυτά ειναι κατατοπιστικότατο στο τι θα δείτε.
Trailer: 











 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου