Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

BANSHEE (TV-Series)

Year: 2013-2016
Seasons: 4
Episodes: 38
Time: 55-60 min
Genre: Action, Crime, Drama
Creator/s: David Schickler, Jonathan Tropper
Channel: Cinemax
Stars: Antony Starr, Ulrich Thomsen, Ivana Milicevic, Hoon Lee, Frankie Faison, Ben Cross, Matt Servitto, Matthew Rauch, Trieste Kelly Dunn, Lili Simmons, Christos Vasilopoulos, κ.α
IMDB raiting: 8.4(61,025 votes)
Personal rating: 10!!!









  •  To Βanshee της Pennsylvania των Η.Π.Α έχει πολλές ιδιαιτερότητες και μονο συνηθισμενη κωμοπολη δεν είναι! Ένας νεαρός και αμούστακος Δήμαρχος, ένας μαφιόζος μεγαλέμπορος κρεάτων(ως βιτρίνα) που εξουσιάζει κάθε βρωμιά που υπάρχει, οι Αmish(κατηγορία Αναβαπτιστών Χριστιανών, με καταγωγή κυριως την Eλβετία) να προσπαθουν να διατηρηθουν... 200 χρονια πισω, ινδιάνοι της φυλής των Κινάχο που "τρέχουν" καζίνο και έχουν τις δικές τους απαιτήσεις, νεοναζί συμμορίες κτλ....όλα αυτά και άλλα πολλά συμπληρώνουν το μωσαικό θεμάτων και προβλημάτων και καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Ο νεαρός Δήμαρχος λοιπόν(ο προηγούμενος έχει πάει άκλαφτος), αποφασισμένος να σταματήσει την κυριαρχία του κακού, θα καλέσει έναν σκληρόπετσο σερίφη από άλλη πολιτεία, τον Lucas Hood, που δεν "λαδώνεται", για να αναλάβει την διοικηση της έρμης και ανήμπορης αστυνομίας!!!
    Ο πρωταγωνιστής μας τώρα(Αntony Starr)...αφού εξέτισε την 15χρονη ποινή του σε κάποιες φυλακές για ληστεία(-ες) έχοντας παράλληλα άσχημο παρελθόν με Ουκρανική μαφία, αποφασίζει να επισκεφτεί το Banshee προκειμένου να βρει την αγαπημένη του Anastasia/Carrie Hopewell(Ivana Milicevic) που χωριστήκαν πριν μπει φυλακή και τωρα ζει παντρεμένη με 2 παιδιά και άλλο όνομα. Κατα την διάρκεια της επίσκεψής του, θα συναντηθεί σε ένα μπαρ με τον νεοφερμένο Σερίφη Lucas Hood ο οποίος θα έχει την ατυχία να έχει σύντομη καριέρα στο Banshee πριν καλά καλά πάρει την θέση. Ο πρώην
    κατάδικός μας που τύχαινε και βρισκόταν εκεί γύρω, θα έχει την φαεινή ιδέα να εκμεταλευτεί τον πρόωρο και άδικο χαμό του Σερίφη, και με την βοήθεια του hacker φίλου του, να πάρει την ταυτότητα του και να παρουσιαστεί...εκείνος ως ο νέος σερίφης του Banshee...."Lucas Hood".....Και το πανηγύρι και ο κακός χαμός τώρα ξεκινάνε!!!
  • ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ....Αφύσικα και αναπάντεχα εκπληκτική δουλειά μας χάρισε η Cinemax κυρίες και κύριοι σειροφίλ. Απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο θα μπείτε στο ψητό, σύντομα θα πάθετε εξάρτηση, και έπειτα απο χίλια κύματα θα καταλήξετε στην κατάθλιψη μόλις τελειώσετε τα συνολικά 38 μονόωρα επεισόδια και συνειδητοποιήσετε οτι δεν
    έχει άλλο γλυκό. Να προσθέσουμε οτι ενώ η υπόθεση τρέχει, με το φινάλε κάθε σεζόν, το ελαφρύ "κλείσιμο" κάποιων υποθέσεων έρχεται φυσιολογικά στην ροή, ανοίγοντας νέες για την επόμενη σεζόν, θυμίζοντας τέλος θεματικών τμημάτων ενός μυθιστορήματος. Σε αυτά τα 38 επεισόδια γενικά λοιπόν συναντούμε.. δράση με το τσουβάλι, αίμα με αρκετό βρωμόξυλο, πιστολιδομακελειό
    και μακελειό..μακελειό, άφθονο και "άκοφτο" ΣΕΞ και γυμνό, δράμα και μελαγχολία, ρομάτζο, σχεδόν ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ εδώ!!!
    "Lucas Hood"(Αntony Starr), χωρίς να έχω ολοκληρωμένη αποψη για τις δουλειές του καθώς είναι Νεοζηλανδός και η αγορά εκεί είναι απομονωμένη, είναι ΤΕΡΜΑ ΙΔΑΝΙΚΟΣ για τον ρόλο και εξαιρετικός σε αυτόν. Είναι μεγάλη υπόθεση να σε κερδίζει ο πρωταγωνιστής απο τις πρώτες στιγμές χωρις να περάσεις στιγμές αμηχανίας, ούτε δευτερόλεπτο. Γενικά το cast είναι αψεγάδιαστο αποτελούμενο απο μια μίξη γνωστών (με αποκορύφωμα τους Ulrich Thomsen και Βen Cross) και λιγότερων γνωστών ηθοποιών που όλοι ανεξαιρέτως δώσανε το κάτι παραπάνω και μας κερδίσανε ολοκληρωτικά με τις ερμηνείες τους.
    Σε αυτό εννοείται έπαιξε ρόλο και το οτι οι χαρακτήρες ήταν πολύ καλογραμμένοι και υπήρχε έτσι πολύ υλικό να δουλέψουν οι ηθοποιοί.
    Προσωπικά εκτός απο τον πρωταγωνιστή, απο τους υπολοίπους θα ξεχωρίσω λιιγο παραπάνω τον..."εκκεντρικό" φίλο των "Hood" και Carrie, Job(Hoon Lee) που είναι σχεδόν μόνιμα το comic relief της σειράς αλλα με την πολύ καλή και ποιοτική έννοια, και τον Kai Proctor (Ulrich Thomsen) ως παγερό και αδίστακτο "δυνάστη" της περιοχής. 
  • Σχετικά με την μουσική επένδυση της σειράς τώρα, απλά ιδανική. Είτε σε στιγμές δράσης είτε σε στιγμές στενοχώριας ή ρομάντζου, είναι πάντα εύστοχη. Καλά για το opening theme δεν το συζητάω, μολις φτάσετε στην τελευταία σεζον θα το τραγουδάτε δυνατά με ύφος τενόρου. Η υπόθεση όπως προείπα μπαίνει κατευθείαν στο ψητό και τρέχει ασταμάτητα αφήνοντας λίγες "κοιλιές" που ακόμη και αυτές αν δεθείς με την σειρά και τους χαρακτήρες θα τις απολαμβάνεις και θα νιώθεις και εσύ την ανάγκη να σωπάσουν λίγο τα "κανόνια". 
    Η σκηνοθεσία είναι μοναδική και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Το μοτίβο που δείχνει ένα συμβάν να εξελλίσεται με πλάνα εναλλάξ με τις στιγμες -πριν και μετά- θα υπάρχει αρκετές φορές, όπως επίσης και στιγμές οπου ένας χαρακτήρας θα βγάζει ένταση χωρίς ήχο. Κάποιους μπορεί να τους ξενίσει αλλά πάντα θα υπάρχουν οι ξινισμένοι σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης.  Τέλος σχετικά με το κεφάλαιο ''γυμνό" και "σεξ" τώρα, η Cinemax "κατουράει" όλους τους σεμνότυφους και σκορπάει γυναικεία σάρκα και "φίκι-φίκι" στην φόρα, άλλοτε φυσιολογικά στις σκηνές και άλλοτε λίγο περισσότερο, χωρίς ωστόσο να έχει παράπονο κανένας λογικός που θα το δει , ακόμα και οι γυναίκες . Η σειρά είναι ένα όμορφο δείγμα τέχνης γενικά, και τα γυμνά κάλλη που βλέπουμε είναι ακριβώς αυτό. 
  • Συμπεράσματα....Το Banshee προτείνεται σε όσους/όσες έχουν ανοιχτό μυαλό και λαχταρούν μια τρομερή περιπέτεια με μεγάλο τον βαθμό εθισμού και δεσίματος με τους χαρακτήρες. ΔΕΝ προτείνεται σε όσους/όσες είναι δυσκοίλιοι και άσχετοι από σειρές. Σε όσους θέλουν απολύτως "ρεαλιστικά" πράγματα επιπέδου ντοκυμαντέρ γιατι είναι πολύ σοβαροφανείς και "ώριμοι" πλέον, και γενικά σε αυτούς που προτιμούν μόνο κωμικές σειρές του 20λέπτου. Κατα τα άλλα οι υπόλοιπες κατηγορίες γνήσιων σειροφίλ, δεν νομίζω να έχουν το παραμικρό πρόβλημα να απολαύσουν και να κολλήσουν με τα καμώματα του "Lucas Hood" και της παρέας του. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες κριτικές θα ήθελα να σας αναλύσω όσο δεν αναλύεται το έργο αυτό, αλλα όπως είπαμε τα κείμενα αυτά λειτουργούν ως ψηστήρια περισσότερο. Να πιάσουν απο το χεράκι τους άτυχους και καημένους (τηλε)θεατές και να τους οδηγήσουν στο φως που ψάχνουν αλλά αγνοούν. Είθε λοιπόν το φως της ποιότητας, της γαμοσύνης και του "καψίματος" του Banshee να σας καταπιεί τέκνα μου. Πάρτε μια ή πολλές μπύρες όπως προσφέρει η κορασίδα απο κάτω...και ξεκινήστε!!!!
Υ.Γ1: Μετά τους τίτλους τέλους κάθε επεισοδίου υπάρχει σχεδόν παντα μια μικρή σκηνή
Υ.Γ2: Respect στον υπέροχο "δικό μας" Χρήστο Βασιλόπουλο που κάνει αισθητή την παρουσία του στην σειρά. Ανέπνευσε ο άνθρωπος μετα την σαπίλα της Ελλάδας.


Θετικά
1) Εξαιρετική και εθιστική υπόθεση που δεν βαλτώνει
2) Υπέροχη σκηνοθεσία και εικόνα/φωτογραφία
3) Ηθοποιοί και ρόλοι..Ένας και Ενας, Μια και Μια!!!
4) Εχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να την καταβροχθήσετε εν μια νυχτί (αιντε 2-3 νύχτες)

Αρνητικά
1) Εχει ολοκληρωθεί....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ..TEΛΟΣ!

Trailer








2 σχόλια:

  1. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στις κοιλιές που λες. Δεν κάνει καμία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός αλλά για να είμαστε τελείως καλυμμένοι το είπα. Το έβαλα και σε εισαγωγικά!!! ;)

      Διαγραφή