Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

BLACK SAILS (TV-Series)

Year: 2014-2017
Seasons: 4
Episodes: 38
Time: 55-60min
Genre: Drama, History, Fiction
Creator/s: Robert Levine, Jonathan E. Steinberg
Channel: STARZ
Stars: Toby Stephens, Luke Arnold, Hannah New, Toby Schmitz, Jessica Parker Kennedy, Clara Paget, Tom Hopper, Zach McGowan, Ray Stevenson...κ.α
IMDB rating: 8.2 (63,735 votes)
(Personal rating: 10!!)




  • Βρισκόμαστε στo Nassau της νήσου Νew Providence, Bahamas, κάπου στα τέλη της πρώτης 20ετίας του 18ου αιώνα, εποχή που έμεινε στην ιστορία ως "The Golden Age of Piracy". Το Νassau ύστερα απο απανωτούς πολεμους, επανιδρύσεις και στόχο αυτοκρατορικών διεκδικήσεων, πλεον εδω και μια 15ετία είναι "ακυβέρνητο" αποτελώντας έδρα και καταφύγιο πειρατών. Την "άτυπη" και οικονομική διοίκηση του Νassau την έχει η Eleanor Guthrie (Hannah New), που συνεχίζοντας την εμπορική επιχείρηση του πατέρα της, αποτελεί την ύψιστη κλεπταποδόχο για την λεία των δεκάδων πειρατικών πλοίων, ευνοόντας την οικονομική ανάπτυξη.
    Συνεπώς, κάτοικοι, Eleanor και πειρατές του Nassau πορεύονται υπο μια περίεργη συμβίωση αλληλεξάρτησης, ζώντας ελεύθεροι απο την Βρετανική Αυτοκρατορία. Η ιστορία μας λοιπον ξεκινά με τον John Silver (Luke Arnold), ο οποίος είναι ένας αγνώστου παρελθόντος και σκοπών επιβάτης ενός εμπορικού πλοίου που δέχεται επίθεση απο το πλήρωμα του διαβόητου Captain James Flint (Toby Stephens). Την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πριν ο Flint και τα καλόπαιδα κυριαρχήσουν στο πλοίο, ο Silver θα καβατζώσει την κομμένη σελίδα του ημερολογίου του καπετάνιου η οποία περιέχει το δρομολόγιο μιας Ισπανικής γαλέρας που μεταφέρει ατόφιο χρυσάφι απο την αυτοκρατορία της. Αυτή η σελίδα θα γίνει το διαβατήριο του για την ασφάλεια του και θα τον βοηθήσει να αποτελέσει ρυθμιστή στα μελλοντικά δρώμενα στο Nassau καθώς θα
    "αναστατωθούν" και θα ζουρλαθούν όλοι για τον Ισπανικό θησαυρό. Μπορούν οι κορυφαίοι πειρατές του Nassau να βάλουν κάτω τις διαφορές τους και  να βάλουν στο χέρι την πάνοπλη Ισπανική γαλέρα; Μοιραία θα συνειδητοποιήσουν πως αυτο το κυνήγι θησαυρού, θα βάλει πλώρη για μια σειρά γεγονότων που θα αλλάξουν το μέλλον του Nassau , της πειρατειας  και των πρωταγωνιστων του για πάντα.
  • Καιρό ήθελα να γράψω για αυτο το πειρατικό έπος...αλλά έκανα υπομονή να ολοκληρωθεί και ας ήξερα πως την στιγμή που θα γράφω αυτές τις γραμμές, θα με διακατέχει η αμηχανία και η  θλίψη πως μια ακόμη αγαπημένη σειρά έχει τελειώσει.
    Αποτελώντας ενα είδος prequel  στα γεγονότα 20 χρόνια πριν αυτά του Treasure Island(1883) του Stevenson, οι παραγωγοί της STARZ μας χαρίσαν ένα αναπάντεχο αριστούργημα.  Αν και οι 2 βασικοί χαρακτήρες είναι απο το βιβλίο,  υπάρχει έντονο το ιστορικό στοιχείο στα άλλα πρόσωπα και στα συμβάντα που αλληλεπιδρούν. Με μαεστρία λοιπόν θα ταξιδέψετε αφενός στην περίεργη αυτή εποχή του Νεου Κόσμου και θα "ζήσετε" γεγονότα παρέα με αδίστακτους/κακους ή ηθικούς και σοφούς πειρατές, μουνοπανάδες και παλιανθρώπους μια ζωή Άγγλους, και τους -ας γίνει ο κόσμος ίσιωμα εμείς να είμαστε καλά- Ισπανούς....και αφετέρου θα παρακολουθήσετε έναν δρόμο που αργά αλλά σταθερά ανοίγει για ένα πιθανό μελλοντικό project του Treasure Island.
    Αν αναλύσουμε προχειρα τις 4 σεζόν θα έλεγα πως η πρώτη είναι συγκριτικά η πιο αδύναμη απο όλες καθώς έχει μόνο 8 επεισόδια και αργεί να πάρει τελείως μπροστά, για τον λόγο του οτι χτίζονται οι χαρακτήρες, που στο μέλλον θα θερίσουν τα έρμα τα συναισθήματά σας. Απο εκεί και έπειτα το θέαμα η εξέλιξη και οι ερμηνείες θα σας καθηλώσουν. Αυτές οι ερμηνείες....πραγματικά Arnold και Stephens σπέρνουν, αλλά και οι υπόλοιποι είναι υπέροχοι και απολαυστικοί. Φυσικά και υποστηρίζονται εξαιρετικά απο τα μοναδικά lines του σεναριου που η φιλοσοφία και οι ψαγμένες συζητήσεις δεν έχουν τελειωμό, χωρίς φυσικά να κουράζουν και να υπερβάλλουν. Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί καθώς μέσα απο τις συμφορές  και τις επιλογές τους προσαρμόζονται, εξελίσσονται και χτίζονται συνεχώς. Μοναδικό!
      Σκηνοθετικά τώρα παρόμοια υψηλά επίπεδα, με όλων των ειδών τις λήψεις και πλάνα που σε μαγνητίζουν, σε ηρεμούν, ή σε σοκαρουν αναλόγως την πλοκή. Δεν είναι λίγες οι φορές που αν δεν είστε ερπετά με μηδενικό μεταβολισμό, θα πεταγεστε απο την θέση σας απο έναν ξαφνικό και τραγικό πυροβολισμό, η μια λάμψη κανονιοβολισμών μέσα απο τον καπνό, η με την αμφίρροπη έκβαση μιας αδίστακτης ξιφομαχιας!!......Soundtrack....για να μην γίνομαι κουραστικός με μια ακόμη εξύμνηση ΚΑΙ για την μουσική επιμέλεια, θα αρκεστώ μόνο να αναφέρω την εύστοχη κελτικής φύσης(ταιριαστό αν σκεφτουμε πως οι πλειοψηφία των πειρατών τότε ήταν Ιρλανδοι, Ουαλοι, Σκότοι κτλ) υπόκρουση με Hurdy gurdy, βιολί,πιανο και ολά τα συναφη...μοναδική στο μυαλό σε ολες τις περιπτώσεις. Το δε opening theme....για ήχο κλήσης στο κινητό μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Οπτικά απο φίλτρα μέχρι και
    ενδυμασίες, βρώμα, πλοία και οικισμοί/πόλεις απίστευτα γνήσια και ρεαλιστικα. Εκτός φυσικά απο τις οδοντοστοιχίες που είναι απίστευτα καλές σε μερικούς ηθοποιούς ακόμα και για  2017. Βέβαια το ξεχνάμε γρήγορα οχι μονο γιατι είναι ένα απο τα λίγα ψεγάδια και μόνο για ψαγμένους....αλλά κάνει και ευχάριστη αντίθεση ειδικά στις όμορφες παρουσίες της σειράς που είναι σχεδόν στη πένα. Μετά απο την αφόρητη απλυσιά, την αιματίλα και την αλμύρα, όταν βλέπεις την  Καναδή Μax (Jessica Parker Kennedy) ως Μadame με το αψεγάδιαστο προσωπό της και τα λίγα ρούχα της, ΔΕΝ ΘΕΣ να έχει σαπια και μαυρα δοντια ειλικρινά. Και μιας και ανέφερα τα λίγα ρούχα...STARZ εγγύηση, το γυμνό και εδω καλά κρατεί με ωραίες σκηνές που έχουν εν μέρει κάποιες το στοιχείο του fan service,( πχ μια σύντομη σκηνή που αλλάζει ρούχα η πρωταγωνίστρια της σκηνής και μας το δείχνει αναλυτικά) αλλα και πάλι όπως προείπα...ανάμεσα στους σκοτωμούς θες και λίγο κοκο. Θέαμα βλέπεις οχι ντοκυμαντερ την D-DAY.  Τέλος να αναφέρω πως η εξέλιξη της πλοκής οδηγείται και ολοκληρώνεται στις 4 σεζον χωρίς βιασμους και ζορίσματα και χωρις να μένουμε με αναπαντητα ερωτήματα. Υπέροχο!!!
  • Οπως και σε κάθε κριτική θα πω και εδώ τα ίδια....Να ξερετε τι πάτε να δείτε, τι σας ταιριάζει. Εγω ενημέρωσα σχετικα με το τι εχετε να κάνετε, απο εκει και πέρα αν σας αρέσουν οι πειρατικές ιστορίες με ισχυρή δόση γνησιότητας και ιστορίας και δεν σας αρέσει το Black Sails...έχετε πρόβλημα..ξεκάθαρα!!Ξεχάστε τον Johnny Depp και διαφορα αλλα κωμικα Ηοllywoodιανα κατασκευάσματα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ΣΟΒΑΡΗ σειρά. Εδω έχουμε να κανουμε με μια σειρά που πραγματικά βροντοφωνάζει για την ποιότητά της. Ξέρω οτι πολλοι θα βρουν υπερβολικό το 10 που την βαθμολόγησα αλλά αυτή είναι η λογική της προσωπικής βαθμολογίας. Η σύντομη ανάλυσή μου πάντως δεν έχει να κάνει με το 10 έχει να κάνει με το τι θα δείτε και αυτό έχει σημασία και μόνο. Ήρθε η ώρα λοιπόν να προμηθευτείτε μπύρες και ρούμια και να αφιερώσετε τα μελλοντικά 38 ήσυχα βράδια σας στην μπαρουτοκαπνισμένη Καραϊβική. Και αν μετά απο 20 το πολύ επεισόδια δεν τινάζετε ψηλά τα χέρια σας στις πρώτες νότες του opening theme....θα βάλω στον πάτο μου την πατερίτσα του Long John Silver!!!

Θετικά
1)Μοναδική αναπαράσταση πειρατικής θεματολογίας με μπόλικα ιστορικά στοιχεία
2)Υπέροχοι ηθοποιοί
3)Τρομερή πλοκή που σε κρατάει
4)Ray Stevenson, ο καλύτερος Blackbeard στην ιστορία, απόλαυση!!!
5) Εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο
6) Μουσική

Αρνητικά
1) Πρώτη σεζόν κάπως χλιαρή σε σχέση με τις άλλες

Trailer: 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου