Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

RIPPER STREET (TV-Series)

Year: 2013-2016
Seasons: 5
Episodes: 36
Time: 60-70 min
Genre: Crime, Drama, Mystery
Creator/s: Richard Warlaw
Channel: BBC AMERICA
Stars: Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, Clive Russell, David Dawson κ.α
IMDB rating: 8.1 (14,697 votes)
Personal rating: 9.1!!!



  • Λονδίνο.1889. Μερικοί μόλις μήνες έχουν περάσει απο το τελευταίο θύμα του Jack του Ripper και οι πολίτες της περιοχής δράσης του, το Whitechapel στην ανατολική πλευρά της πόλης, βρίσκονται σε αναβρασμό. Πλέον κανένας δεν αισθάνεται ασφαλής στα σκοτεινά σοκάκια των φτωχογειτονιών και των οίκων ανοχής, όχι γιατι αυξήθηκε η γενική εγκληματικότητα, ουτε γιατι τα θύματα του μυστηριώδους δολοφόνου ήταν τόσα πολλά αν και βάναυσα δολοφονημένα. Αλλά γιατι ο Jack δεν πιάστηκε ΠΟΤΕ, διατηρώντας την ταυτότητα του μυστική έως και σήμερα. Συνεπώς όλη αυτή η βαριά ευθύνη της αποτυχίας πέφτει κυρίως στο αστυνομικό τμήμα του Whitechapel (H Division PD),
    καθώς οι αστυνομικοί και οι επιθεωρήτες του ήταν εκείνοι, που ανέλαβαν την υπόθεση. Τώρα όποιo πτώμα και αν προκύψει στο Whitechapel ο οχλος το χρεώνει στον Jack με την "βοηθεια"/παρότρυνση και των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων. Το φίδι (του μαινόμενου και τρομαγμένου όχλου) απο την τρύπα καλείται να βγάλει ο πανέξυπνος και ικανότατος Επιθεωρητής Edmund Reid(Matthew Macfadyen) o οποίος όχι μόνο πρέπει να εξιχνιάζει τους φόνους που αβέρτα και ανέκαθεν μάστιζαν τους δρόμους, αλλα και να κατευνάζει πολίτες και συναδέλφους απο την εμμονή στον Ripper, αντιμετωπίζωντας παράλληλα μια προσωπική του τραγωδία. Δεξί του χέρι σε αυτό το διόλου εύκολο εγχείρημα, ο σκληραγωγημένος απο τον πόλεμο Αρχιφύλακας Bennet Drake (Jerome Flynn) τον οποίο ως πιστό σκυλί, αν και με ευαισθησίες, δεν διστάζει ο Reid να χρησιμοποίησει ως μέθοδο πειθούς όπου δεν πίπτει λόγος στα κουμάσια του υποκόσμου του Whitechapel. Αριστερό του
    χέρι....ο Cpt Homer Jackson(Adam Rothenberg) ένας Αμερικάνος πρώην χειρουργός του Αμερικανικού στρατού με ύποπτο και μυστηριώδες παρελθόν, που αράζει(!) κάνοντας φαύλη ζωή γεμάτη ουσίες και οινοπνεύματα στο.... πορνείο(!!!) της επίσης μυστηριώδους γυναίκας του(!!!!!). Παραδόξως είναι ένας εξαιρετικός ιατροδικαστής και CSI specialist και λόγω αυτού και παρά την αρχική δυσανασχέτισή του, συμπληρώνει το -power trio- αντιμετώπισης εγκλήματος του Reid. 
  • Πολύτιμος λίθος η σειρά κυρίες και κύριοι...Απλά και ξεκάθαρα....Μπορεί ίσως να μην γεμίζει το μάτι η υπόθεση ως κάτι το τρομερό, οπως την περιέγραψα τουλάχιστον, αλλά μην απατάσθε καλοί μου σινεφιλ και σειροφιλ!Οσα μπόρεσα να περιγράψω απο πάνω είναι μάλλον φτωχά αλλά στην τελική μιλάμε για κριτική ανευ spoiler που στόχο έχει να σας ψήσει και όχι να μοιραστώ τις έντονες εμπειρίες μου εκτενώς(Οσο και αν το ήθελα). Παρόλα αυτά ελπίζω να έπεισα αυτούς που πρέπει. Γιατί όλοι αυτοί που εργαστήκαν απο το BBC AMERICA και το απίστευτο cast(με εντονότατο άρωμα Westeros), δημιουργήσαν ένα crime/αστυνομικό δράμα εποχής που πραγματικά αξίζει να το δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.
    Οι πρωταγωνιστές αλλά και ο παραμικρός κομπάρσος...ΚΕΛΑΗΔΑΝΕ στην ερμηνεία και θα σας "δέσουν" κατευθείαν με την σειρά. Το "χτίσιμο" επίσης των χαρακτήρων είναι εντυπωσιακό όπου κανένας δεν θα μείνει στάσιμος ούτε προβλέψιμος με την πάροδο των επεισοδίων μέχρι και το φινάλε.  
    Η ατμόσφαιρα, τα σκηνικά και όλα τα συναφή, του ύστερου βιομηχανικου Βικτωριανου Λονδίνου, μοναδικά. Σκηνοθεσία ιδανική και απολαυστική. Δράση, σασπένς, μυστήριο, ανατροπές, δράμα, θλίψη, μίσος(φάε ρε πούστη), λύτρωση,... ΟΛΑ προσφέρωνται απλόχερα στα ποιοτικά -μετά το Ripper Street- μάτια σας. Αν μπορούσα να αναλύσω πολύ πρόχειρα τις 5 σεζόν των 36 επεισοδίων, θα έλεγα πως τα πρώτα 16, μπορούμε να τα θεωρήσουμε ως αυτοτελή με μια
    επιδερμική κεντρική υπόθεση να ρέει αργά απο πίσω. Συγκεκριμένα το μοτίβο που θα παίζει στο μεγαλύτερο μέρος τους, με μια υπερβολική γενίκευση, είναι το εξής: 
    Πτωμα/ατα=>Reid+Drake=>Captain Jackson=>Υποπτος 1+2+3=>Drake δίνει ξύλο αλα Θεοχάρης=>Captain Jackson+Reid=>Yποπτος 4=>Ενοχος/οι. Πιστέψτε με, επαναλαμβάνω είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από οτι φαίνεται. Στα επόμενα 8  δλδ 
    στην 3η σεζόν, οι αυτοτελείς υποθέσεις περιορίζονται μερικώς και μια κεντρική θεματολογία μας κρατάει σφιχτά στην θέση μας μέχρι το τέλος κάθε χορταστικού επεισοδίου(1 ωρα τουλάχιστον). Τέλος οι 2 τελευταίες η 4η και η 5η, αποτελούνται απο 6 επεισόδια η κάθε μια και έχουν ξεκάθαρα μια κοινή υπόθεση, χωρίς το μοτίβο των 2 η 3 πρώτων αλλα παρόλα αυτά, κρατώντας το στοιχείο "Ripper Street" ισχυρό.
  • Συμπεράσματα. Η σειρά προσφέρεται στους φίλους των καλών "αστυνομικών" σειρών/ταινιών με μπολικο CSI, στους φιλους της Βικτωριανής εποχής, σε αυτούς που θέλουν να απολαύσουν μια σειρά που κουβαλάει μπόλικους όρχεις και ηθοποιάρες και σε αυτούς που θέλουν να δούνε έναν πιο...ρεαλιστικό και σίγουρα πιο ενήλικο(η σειρά έχει μπόλικο δράμα δειχνοντάς μας αρκετες σκληρές σκηνές) Sherlock Holmes ή Hercule Poirot.  Οσοι/σες έχετε χρόνο τώρα στις γιορτές, ξεκοκαλίστε την και φάτε και τα κόκκαλα μετά...και το πιάτο! Merry Ripper Streetmas!!!!{Υ.Γ:Προσοχή καλοί μου αναγνώστες και αναγνώστριες, ο τίτλος της σειράς ειναι αρκετά παραπλανητικός ειδικά στην ελληνική του απόδοση-Στην Σκια του Τζακ του Αντεροβγαλτη-(γαμώ τις μανούλες σας !!!) Στο Ripper Street δεν έχουμε σχεδόν καμία ουσιαστική σχέση με τον διάσημο Jack}.
Θετικά
1) Τρομερή και γνήσια ατμόσφαιρα εποχής
2) Ένα φοβερό και φανταχτερό cast απο πρωταγωνιστές μέχρι guests, που δίνουν ρέστα.
3) Εξαιρετικό "χτίσιμο" και εξέλιξη χαρακτήρων.
4) Υπέροχες υποθέσεις και χορταστικά επεισόδια.

Αρνητικά 
1) Απο την 3η σεζον και πέρα, ο χρόνος φαίνεται να περνάει υπερβολικά γρήγορα ειδικά απο σεζόν σε σεζόν(αλλά ειναι λογικό ως ένα σημειο)
2) Οι δραματικές εξελίξεις μερικές φορές είναι αρκετά δυνατές και δύσπεπτες και ίσως ξενίσουν οσους πάρουν στο χαλαρό την σειρά.
3) Το οτι πρώτες 3 σεζόν περιέχουν αυτοτελή επεισόδια μπορεί να στραβώσει μια μερίδα τηλεθεατών(Αλλά δεν μας νοιάζει)

Trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου