Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

KINGDOM (TV-SERIES)

Year: 2019-
Seasons: 2-
Episodes: 12-
Time: 45-50 min
Genre: Period Drama, Horror, Fantasy.
Creator/s: Seong-Yun Kim , In-Je Park
Channel: Netflix
Stars: Ji-Hoon Ju, Doona Bae, Sang-Ho Kim, Joon-ho Huh, Seung-ryong Ryu,.....
IMDB rating : 8.3 (18,603 v)
(Personal rating: 7.5)







  •  Βρισκόμαστε σε ένα μεγάλο Βασίλειο στον Νότο της Κορετικής χερσονήσου, κάπου στον 18ο με αρχές 19ου αιώνα.(Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατηρούμε από τον οπλισμό, την γενική τεχνολογία και το ιστορικό Background, καθώς δεν αναφέρεται ποτέ έτος και φυσικά μιλάμε για έναν ξεχωριστό και απομονωμένο πολιτισμό μακριά από τα γνωστά στους περισσότερους, Ευρωπαϊκά δρώμενα.). Ο Βασιλιάς είναι άρρωστος βαριά από μία σοβαρή ασθένεια την οποία όλοι στο παλάτι κρατάνε κρυφή και τα ηνία του βασιλείου βρίσκονται στην νεαρή σύζυγό του και τον πατέρα της που τυχαίνει να είναι κάτι σαν πρωθυπουργός. Ο κόσμος υποφέρει στα χέρια τους από πείνα, εξαθλίωση και μαζικές εκτελέσεις.
    Ο γιός του Βασιλιά, Lee Chang (Ji-Hoon Ju) και  υπο αμφισβήτηση διάδοχος του θρόνου καθώς είναι νόθος, έντονα δυσαρεστημένος από όλα αυτά και κυρίως γιατί δεν του επιτρέπει κανένας να επισκεπτεί τον άρρωστο πατέρα (που κάθε νύχτα μουγκρίζει σαν Μπλακμεταλλάς στο Bergen στα 90s). Αποφασίζει λοιπόν να βρει τον γιατρό που ανέλαβε τον Βασιλιά σε πρώτη φάση (και πήρε πούλο νωρίς από την πόλη), προκειμένου να μάθει επιτέλους τι συμβαίνει στον πατέρα του. Μαζί με τον προσωπικό του φρουρό, ο Lee Chang θα ταξιδέψει σε μονοπάτια που θα τον οδηγήσουν σε μια εφιαλτική περιπέτεια βρισκόμενος στο επίκεντρο μιας περίεργης επιδημίας Ζόμπι, και ταυτόχρονα πρέπει να υπερασπιστεί και την ζωή του ως διάδοχος, από τους στρατιώτες του πρωθυπουργού που τον αντιμετωπίζει ως πολιτική απειλή για το Βασίλειο. Αυτός όμως είναι η μόνη ελπίδα όλων. 
  • Αναπάντεχα ενδιαφέρουσα δημιουργία μας προσφέρεται απλόχερα στους χαλεπούς αυτούς καιρούς. Μιλάμε για μία σειρά που τα περιέχει λίγο πολύ σχεδόν όλα σε ιδανική ισορροπία. Άψογη εικόνα/φωτογραφία, μουσική, make up/effects, έντονη δράση, ξιφομαχίες με ωραίες χορογραφίες, μπόλικο αίμα, κωμικές στιγμές, στιγμές thriller και στιγμές Horror έως και συναισθηματική φόρτιση. Πολλές φορές θα σηκωθείτε από το άγχος. Θα συμπαθήσετε μερικούς χαρακτήρες και θα αντιπαθήσετε με τα μπούνια κάποιους άλλους.
    Οι ερμηνείες είναι αρκετά καλές κουβαλώντας βέβαια μία τεχνοτροπία του σχιστοματικού σινεμά(δεν το λέω ως κακό). Τις ανατροπούλες του της έχει όπως επίσης και τις αφέλειές του σε ορισμένα σημεία αλλά συνολικά μιλάμε για μία αρκετά δυνατή σειρά που μας παραθέτει κάτι μεν πολυφορεμένο πλέον....το θέμα πανδημίας Ζόμπι, αλλά τολμώ να πω καλοί μου υπήκοοι.....πως το κάνει καλύτερα από πάρα πολλές γνωστές ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε, που καντήντησαν Καλημέρα Ζωή με Ζόμπι.....(ναι για το The Walking Dead λέω, την έθιξα την υπόληψη τελικά!!).
  • Εν καιρώ Καραντίνας ίσως μία σειρά με πανδημία που μετατρέπει τον κόσμο λίιιγο πιο έξυπνο από ότι είναι...δλδ σε κάνει ζόμπι, δεν είναι και η αισιόδοξη πρόταση. Είναι όμως κάτι ενδιαφέρον και μοναδικό. Είναι χορταστική(με ανθρώπινη σάρκα) και οπτικά υπέροχη και σας την συνιστώ. 2 μόνο μικρές σεζόν από 6 επεισόδια νομίζω καταπίνεται άνετα. Εγγυημένη καλοπέραση σε όσους και όσες γουστάρουν τις σειρές εποχής με horror στοιχεια φαντασίας μέσα. Και εννοείται και σε αυτούς που γουστάρουν ασιατικό...σινεμά. (Υ.Γ: Τελικά πότε ακριβώς διαδραμματίζεται το ρημάδι θα μου πει κανένας ασιατολάγνος ιστορικός μόλις το δει;).
Θετικά:
  1. Ωραία σκηνοθεσία/μουσική/εικόνα
  2. Υπέροχα τοπία της Ανατολικής Ασίας.
  3. Ωραίο άγχος και τρόμος.
  4. Σπάνια και ενδιαφέρουσα θεωρία και φυσιολογία για τα ζόμπι.
  5. Ωραίο σπλατεράκι και χορογραφίες σπαθιών. 
Αρνητικά:
  1. Μερικές φορές αφελές στα όρια plot hole κατα την ταπεινή μου άποψη και μόνο όμως.
  2. Λιιιιιγο περισσότερο humor από μερικούς χαρακτήρες από όσο θα ήθελα. Ξαναλέω ταπεινή μου άποψη γιατί είμαι άμαθος με το Ασιατικό σινεμά.

  Trailer: 
                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου