Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

Wonder Woman

Year: 2017
Genre: Action, Adventure, Fantasy
Time: 2h 21m
Director/Writer: Patty Jenkins, Zack Snyder, Allan Heinberg
Cast: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, κ.α
IMDB rating: 8.2 (78,637 votes)
(Personal rating:8.2)





  • Η υπόθεσή μας ξεκινάει έντεχνα βαζοντάς μας σχεδόν κατευθείαν στο origin story της μεγάλης ομώνυμης ηρωίδας της DC. Η  Diana(Gal Gadot) λοιπόν, κόρη της Βασίλισσας των Αμαζόνων  Ιππολύτης (Connie Nielsen) και του υψίστου Δία, ζει στο μυστηριώδες και κρυμμένο απο τον κόσμο νησί Τhemyscira(Θεμίσκυρα). To νησί αυτό υποτίθεται το έφτιαξε ο Δίας για να κρύψει τις Αμαζόνες απο θεϊκούς και ανθρώπινους κινδύνους(Μάλλον για να τις κανονίζει με την ησυχία του). Η Diana μεγαλώνει ανήσυχη γεμάτη ενέργεια και λαχτάρα για δράση λαμβάνοντας όλη την σκληρή εκπαίδευση των Αμαζόνων αλλά και συνειδητοποιώντας τις υπερδυνάμεις της που κληρονόμησε απο τον πατέρα της, παρα τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς της Ιππολύτης.
    H ειρηνική και η παραδεισένια ζωή στην Themyscira ομως ταράζεται όταν ένας κατάσκοπος ο Steve Trevor (Chris Pine) για λογαριασμό της ΑΝΤΑΝΤ(googlαρετε αν δεν εχετε ιδέα παλιο άσχετοι), εισβάλει καταλάθος με το αεροπλάνο του στο κρυμένο νησί φέρνοντας μαζί του μπελάδες. Από οτι προκύπτει οι Αμαζόνες που βρίσκονται ξεχασμένες απο τον χρόνο και την εποχή, μαθαίνουν οτι ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται στο 1918 οπου ο αιματηρός Α Παγκόσμιος Πόλεμος είναι στα τελειώματά του και οι ηττημένοι Γερμανοί προσπαθούν να ρεφάρουν με αθέμητα και άτιμα μέσα.
    Η Diana παρα τις εκκλήσεις και τα παρακάλια της μητέρας της θα πάρει την σέξυ πανοπλία της και το σέξυ σπαθί της και το σέξυ λάσο της....α και την σέξυ προφορά της, και θα ακολουθήσει τον Steve στον Μεγάλο Πόλεμο έχοντας στο μυαλό της μια αποστολή επικών διαστάσεων(στην κυριολεξία) που μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο. Μαέστρο....ρίξε το γαμάτο music theme ΤΩΡΑ<*>!!!
  • Δεν γινόταν αλλιως. Η DC έπρεπε να πάρει μια δυνατή ντόπα επιτυχίας μετά τις προηγούμενες 3 official απόπειρες που κατέληξαν σε κατακραυγή και κράξιμο(Υπερβολικό και άδικο ως ενα βαθμό κατα την γνώμη μου). Και τα κατάφερε!!! Μέσα σε 2 ώρες και 21 λεπτά απολαμβάνουμε έντονη δράση, δραμματικές τροπές, ευχάριστο χιούμορ,...περνάμε ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ γενικά και αυτό έχει σημασία. Τι ακριβώς εννοώ....Για να αρχίσουμε απο τον τομέα των ερμηνείων...Η Ισραηλινή Gadot θα εκπλήξει τους πάντες(οχι φυσικα εμένα που τα λέω απο το Batman Vs Superman) στην δεύτερη εμφάνιση της ως Wonder Woman, αυτή την φορά πρωταγωνιστική. Είναι απλή, είναι γλυκιά αλλά και τρομερά βάναυση όταν αναλαμβάνει δράση το ξίφος και το λάσο της.
    Σε πείθει 200% οτι δεν πολυκαταλαβαίνει τον κόσμο εκτός νησιού της Themyscira, γεμάτη αφέλεια και καλοσύνη στα μάτια της, αλλα καταλαβαίνει αρκετά ώστε να σπείρει τον απόλυτο όλεθρο σε εκείνους που απειλούν την διαγραφόμενη ειρήνη. Ιδανική!!! Πολλά μπράβο!! Ο συμπρωταγωνιστής της Chris Pine του Star Trek, χωρίς να φτάνει σε υπερβολές η εξάρσεις θα είναι και αυτός υπέροχος δίπλα της. Απο το υπόλοιπο cast δεν νομίζω να υστέρησε κανείς για τον ρόλο που είχε να υπηρετήσει αλλά θα ξεχωρήσω την παλιά μου αδυναμία, Δανή Connie Nielsen που αν και περιορισμένος ο ρόλος της ως Βασίλισσα Ιππολύτη με κέρδισε απόλυτα. (Y.Γ: Η μικρή Diana (Lilly Aspell) ανετα στην λιστα με τα πιο συμπαθητικά παιδάκια στην ιστορια του Cinema).  Σχετικά με την πλοκή, σίγουρα δεν θα πάρει βραβείο πρωτότυπου σεναρίου όμως είναι απόλυτα αναμενόμενο και θεμιτό καθώς βασίζεται κατα πολύ στο origin story της comic ηρωίδας. Παρόλα αυτά το θέατρο του Α Παγκοσμίου(Και όχι κλασικά του Β') δίνει αρκετούς πόντους στην πλοκή μας.
    Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι πως η ιστορία δεν έκανε σοβαρή πτώση ροής(κοιλιά). Είχε σταθερά ανοδική πορεία, πράγμα πολύ καλό αν σκεφτούμε οτι μιλάμε για σχεδον 2.5 ώρες ταινία. Η σκηνοθεσία τώρα, ως αναμενόταν και απο τα Trailer,  ήταν εντυπωσιακή. Η Patty Jenkins μαζι με τον Zack Snyder μας πρόσφεραν ένα υπέροχο οπτικό θέαμα, απο τις παραλίες και τα παλάτια της Themyscira που παραπέμπαν σε νησί των επτανήσων, στην γκρίζα, μεταποκαλυπτική καρδιά του δυτικού  Ευρωπαϊκου μετώπου του Μεγάλου Πολέμου το 1918. Τα πλάνα σε βάζανε να παρακολουθείς συνεχώς τα δρώμενα χωρις να κουράζεσαι και παίζοντας ρόλο βέβαια και η εποχή, δεν ζαλίστηκες απο τα υπερβολικά CGI's και τον χαμό καταστροφών (βλεπε Man of Steel, ΒvS). Οι σκηνές δράσης σχεδόν αξεγάδιαστες με την Wonder Woman να κόβει ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ κώλους...που με καλύπτει απόλυτα αυτό που είπε ένας από τους χαρακτήρες της ταινίας: "Τρόμαξα και μου σηκώθηκε ταυτόχρονα".
    Μπόλικες όμορφες αμαζονίστικες χορευτικές φιγούρες ξύλου και σκοτωμού, αργή και νορμάλ κίνηση, τεράστια άλματα και Tanks να πέφτουν απο εδώ και απο εκεί σαν φρίσμπι, και συχνά πυκνά το χαμόγελο της Gal, στο θέατρο του Α Παγκοσμίου με τους 'Μια-ζωή-θα-τρώμε-ψωλή-σε-όλες-τις-ταινίες' Γερμανούς  να πελαγοδρομούν. Τέλος για να μην κουράσω με περισσότερη και βαθύτερη ανάλυση, θα αναφέρω όπως πάντα τον ρόλο της μουσικής....Ο κύριος Rupert Gregson-Williams  κεντώντας πραγματικά πάνω στο theme της Wonder Woman που έσκασε μύτη στο ΒvS του Hans Zimmer, μας πετάει ένα έπος που μας κάνει να θέλουμε να βγάλουμε όλοι ότι έχουμε απο μπαλτάδες μέχρι νυχοκόπτες και να μπούμε στην μάχη στο πλευρό της Πριγκίπισσας. Με αρκετά τύμπανα που παραπέμπουν σε προέλαση αρχαίων αμαζόνων, που οδηγούνται στην χαρακτηριστικότατη επική μελωδία με την ηλεκτρική κιθάρα. Ομολογώ οτι ο εγκέφαλός μου όταν βάζαν μαζι μουσική και το βρωμόξυλο που έριχνε η Gadot στους στρατιώτες, το εξέλαβε ως ακραίο οργασμό και ντελήριο ανατριχίλας ταυτόχρονα!!! Αυτά!! Θέλετε και άλλα;  

  • Ολοι οι Haters και οι "κριτικοι" του διαδικτύου έχουν πει κατα καιρούς την Gal πολύ αδύνατη για τον ρόλο(Γιατι οι Αμαζονοθεές ήταν γνωστές και για τα μπεργκεραδικά τους), χωρίς μεγάλους μυς( Γιατι αν μπορείς να σηκώνεις Tanks με την θεϊκή σου δύναμη, χρειάζεται να φαίνεσαι και σαν  ντοπαρισμένη αθλήτρια Αρσης βαρών της Ανατολικής Γερμανίας στην καρδιά του Ψυχρού πολέμου), άβυζη (Γιατι τα μεγάλα βυζιά βοηθάνε να ιππεύεις και να είσαι ευκίνητη ανάμεσα στους εχθρούς, μέχρι και άσχημη την έχουν πει(!!!!!) βάζω μόνο πέντε θαυμαστικά γιατι σέβομαι τα γούστα του κάθε ενός....ΟΧΙ!!!δεν τα σέβομαι.
    Εγώ θα αρκεστώ να πω στην κοπέλα μια ακόμη φορά μπράβο που απο Miss Israel και μερικούς τριτους ρόλους σε ταινίες δράσης, έφτασε να γίνει η Wonder Woman!!! Επίσης στα γυρίσματα ήταν έγκυος στο δεύτερο θαρρώ παιδί της και η κοιλιά της κρυβόταν με CGI!! Σχετικά  με την ταινία όπως θα καταλάβατε απο τα παραπάνω, αξίζει να την δείτε οπωσδήποτε παρά τα πολλά που ακούγονται και θα σας παρακαλούσα να κλείνετε μάτια και αυτιά. Είναι άκρως διασκεδαστική και "σοβαρή", γεμάτη δράση που ΣΙΓΟΥΡΑ θα σας αφήσει ικανοποιημένους στον λόγο του Jarl. Αν όχι, τότε δεν αξίζει να είστε στο βασίλειο μου και δεν έχετε καμία δουλειά με τον λόγο μου ετσι και αλλιώς. Έχει φυσικά κάποια ελατώματα που θα τα αναφέρω επιγραμματικά παρακάτω γιαυτό και δεν της βάζω υψηλότερη βαθμολογία αλλά είναι ψεγάδια αυτά για τους περισσότερους πιστέψτε με. Σπεύστε να απολαύστε άφοβα λοιπον Άντρες και γυναίκες..... Α!! Γυναίκες και Φεμινίστριες Γυναίκες;;;.... το κινηματογραφικό όνειρό σας έγινε πραγματικότητα χωρίς να έγινε εσκεμμένα...ΚΑΙ ΓΑΜΑΕΙ!! A Fucking Wonder of a Woman for you ladies and gents!!!

Θετικά 
1) Υπέροχη σκηνοθεσία/ψηφιακά εφφε/σκηνικά
2) Προσεγμένες στολές/εξοπλισμοί, ιστορικά και μη
3) Άφθονη ποιοτική δράση χωρίς να κουράζει
4) Gal Gadot
5) Wonder Woman Music Theme
6) Μερικά αναπάντεχα σωστά μηνύματα τύπου δεν είναι οι Γερμανοί κακοί είναι οι άνθρωποι γενικα κτλ

Αρνητικά
1) Η χρήση ενός γνωστού ιστορικού προσώπου  ως κακού, την στιγμή που θα μπορούσαν να φτιάξουν έναν φανταστικό.
2) Οι Γερμανοί μιλούν Αγγλικά κατα κύριο λόγο (Για μια ακόμη φορά δεν μπορώ να το παραβλέψω)
3) Ο τελικός κακός ήταν σωστά και ανατρεπτικά δοσμένος αλλά είχε αρκετά θεματάκια.





                                 <*>

Trailer:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου