Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

SPARTACUS(TV Series)

Year: 2010-2013
Seasons: 4
Time: 55 min
Genre: History, Action, Splatter
Creator: Steven S. Deknight
IMDB rating: 8.6
Personal rating: Season 1(Blood and Sand): 10, Season 0(Gods Of The Arena): 9 , Season 2(Vengeance): 6, Season 3(War of The Damned): 9!
Overall: 10!



  • H τηλεοπτική σειρά Spartacus όπως είναι προφανές έχει ως κεντρικό ήρωα τον Σπάρτακο. Με λίγα λόγια, ο Σπάρτακος για όσους δεν είναι φίλοι της Ιστορίας, ήταν Θρακιώτης στρατιώτης που ανήκε στις εφεδρικές μονάδες των Ρωμαίων, κατά την εκστρατεία εναντίον των Ποντίων του Μυθριδάτη την δεκαετία του 80 πΧ. Για άγνωστο λόγο στράφηκε εναντίων των Ρωμαίων και αιχμαλωτίζεται. Μεταφέρεται με γαλέρα(τραβώντας κουπί.. κλασικά!) στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα της Καμπανίας, Capua(Καπύη), όπου η πόλη ήταν ξακουστή εκείνη την εποχή για τις σχολές μονομάχων της. Αγοράζεται λοιπόν από την σχολή του Gnaeus Lentulus Batiatus και εκπαιδεύεται ώστε να γίνει ένας από τους καλύτερους μονομάχους της Ρωμαϊκής δημοκρατίας. Δεν έμεινε για αυτό όμως στην Ιστορία. Ο Σπάρτακος οδήγησε και ηγήθηκε της μεγαλύτερης εξέγερσης σκλάβων στα χρονικά κάνοντας την 3ετία 73-71 πΧ πραγματικό εφιάλτη για τους Ρωμαίους. 
  • Στην σειρά και συγκεκριμένα στην πρώτη σεζόν( Βlood And Sand) βλέπουμε την αιχμαλωσία του Σπάρτακου και την ζωή του στην σχολή μονομάχων, όπου αγωνίζεται να επιζήσει, έχοντας στο μυαλό του την αγαπημένη του γυναίκα που την πήραν μακριά η Ρωμαίοι! Φυσικά μέχρι να τα κάνει όλα "πουτάνα"και να δραπετεύσει με ένα μάτσο αδέρφια. Αν εξαιρέσουμε την επόμενη σεζόν η οποία έχει τα στοιχεία prequel, οι μετέπειτα δύο, παρουσιάζουν ιστορική συνέχεια των γεγονότων σε αρκετό βαθμό. Το Gods Of The Arena ή αλλιώς season 0, αναφέρεται σε γεγονότα πριν έρθει ο Σπαρτακος στην σχολή, αλλά λειτουργεί περισσότερο σαν συμπλήρωση κενών και βασίζεται στην γνώση που έχουμε αποκτήσει ήδη  για τους πρωταγωνιστές. Συνεπώς μην κάνετε το λάθος και ξεκινήσετε τις σεζον με αριθμητική σειρά ,δλδ 0, 1, 2, 3!!! Ασχέτως αν το Gods Of The Arena βγήκε τρομερό, δυστυχώς πρέπει να αναφέρουμε πως ο λόγος της δημιουργίας ενός prequel ήταν για να δώσουν χρόνο στον Andy Whitfield που υποδύθηκε τον Σπαρτακο στην πρώτη σεζόν, να θεραπευτεί απο τον καρκίνο. Τελικά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και οδήγησε την παραγωγή με πιο βαριά καρδιά δεν γίνεται,  να συνεχίσει και να τελειώσει την σειρά, σαν φόρο τιμής προς τον αδικοχαμένο ηθοποιό! O Liam McIntyre που πήρε τον βαρύ και ασήκωτο απο εκει και πέρα ρόλο, αξίζει  πολλά συγχαρητήρια. Κατάφερε να περάσει αξιοπρεπώς απο την δεύτερη σεζον( Vengeance) και στην τελευταία να κερδίσει την συμπάθειά μας αφου πλέον έγινε και αυτός ο αγαπημένος Σπάρτακος της σειράς. Απλά μοιραία λόγω κυρίως Whitfield, η πρώτη σεζόν(Blood And Sand) θα στέκεται μόνη της σαν ξεχωριστή και δεν θα συγκρίνεται εύκολα με τις άλλες.

  • Από τεχνικής, οπτικής και ηχητικής πλευράς τώρα....μιλάμε για το απόλυτο υπερθέαμα. Το σχετικά περιορισμένο μπάτζετ(Τα περισσότερα σκηνικά είναι ψηφιακά), δεν φαίνεται εύκολα αντιληπτό καθώς απο την αρχή μας δίνει να καταλάβουμε πως πρόκειται για μια σειρά με αρκετό σουρεαλισμο (πχ το υπερβολικό αίμα και κάποια υπεράνθρωπα άλματα). Αυτό όμως δεν φρενάρει σε καμία περίπτωση την πόρωση και τον εθισμό που μπορεί να βιώσετε. Έχουμε να κάνουμε με αγώνες μονομάχων σε Ρωμαϊκές Αρένες μάγκες. Ότι είδατε στον Gladiator και είμαι σίγουρος πως θέλατε και άλλο,.....εδώ θα το βρείτε στο τετραπλάσιο. Η ατμόσφαιρα θυμίζει τους 300 του Frank Miller όπως επίσης και πολλές σκηνές δράσης και βίας(βλέπε slow motion, ξανα γρήγορα και πάλι slow motion!). Το συναίσθημα, παραδόξως όχι απλά δεν λείπει από την σειρά...αλλά είναι τόσο έντονο που πολλές φορές ίσως σε φέρει στα όρια σου (όσο και να κρατιέσαι), και να αμολήσεις κανα δακράκι. Η δολοπλοκίες φυσικά έχουν κυρίαρχη θέση για  μια σειρά με ρωμαϊκή θεματολογία που σέβεται τον εαυτό της, και φυσικά....ΣΕΞ και γυμνή σάρκα!! Σεξ σεξ σεξ!! Σχεδόν σε όλες τις στάσεις...σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες...λάθος...ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες τρώνε καλά τουλάχιστον μια φορά. Το γυμνό που θα δείτε στο Spartacus απλα δεν προκειται να το ξαναδείτε αλλού εγγυημένα, σε σημείο να σας κακομάθει και να σας εκπλήσσει αρνητικά αν σε άλλη σειρά πετύχετε γκόμενα να απολαμβάνει..σπετσοφάι με τα σουτιένια της και τα βρακιά της φορεμένα!!!
    Οσο για την μουσικη...ο Joseph LoDuca μας προσφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που χρειαζόμαστε. Μεθυστικές ανατολίτικες μελωδίες, μυστηριακά τελετουργικά και  πολυφωνικά χορωδιακά, με το metal riffing σε σκηνές δράσης και άφθονου πετσοκοπιού να ανεβάζει θερμοκρασίες!!!Οι ηθοποιοί είναι ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ για τους ρόλους!! Τέλος!. Για τον μακαρίτη Whitfield περιττό να πω περισσότερα! Ο άνθρωπος έδεσε και άφησε το στίγμα του για πάντα στο ρόλο του Σπάρτακου(ρούφα Kirk Douglas). Ο John Hannah στον ρόλο του Batiatus εκμηδένισε όλες τις ερμηνείες που είχε κάνει ως τότε σε δεύτερους ρόλους "δεύτερων" ταινιών. Τρομερός! Η Lucy Xena Lawless παίζει απολαυστικά την γυναίκα του Batiatus και εκπληρώνει επιτέλους το όνειρο των fan της Ζήνας και του Ηρακλή, και τρώει ΟΛΟ το "φαγητό" της, έστω και στα 40 φεύγα της, μιλφόνι απο τα λίγα. Η έκφυλη Viva Bianca ως Ilithyia, και γενικά όλα τα γκομενάκια είναι το ένα καλύτερο απο το άλλο και δίνουν ένα ακόμα μεγάλο αβαντάζ στην ιστορία. Τέλος θα πω και για τον Manu Bennett ως Crixus τον Γαλάτη πως δεν χορταίναμε να τον βλέπουμε να αφαιρεί ρωμαϊκά κεφάλια ουρλιάζοντας σαν άνθρωπος του Cromagnon, και για τον ΥΠΕΡΓΑΜΑΟΥΑΟΥΑΟΥΑΟΥΑ Dustin Claire που σαν Gannicus έχει ένα αυτάρεσκο και ειρωνικό χαμόγελο όσο πετσοκόβει αυτούς που στέκονται στο διάβα του, και θα σταματήσω εδώ γιατι δεν τελειώνουμε ουτε στο Ragnarok!!

  • Συνοψίζοντας! Πρόκειται για ενα show με μπόλικη βία, μπόλικο σεξ, μπόλικη δράση, μπόλικες δολοπλοκίες και πλεκτάνες, μπόλικες μάχες, μπολικες μονομαχίες και μπόλικο συναίσθημα!! Αποκλείεται με άλλα λόγια να πέσει το ενδιαφέρον σας ή ο εθισμός. ΠΡΟΣΟΧΗ!! πιέστε τον εαυτό σας να μην ξενερώσει με τα 2 πρώτα επεισόδια καθώς έχουν υπερβολικά effects και αίμα και παίζει να σας ξενίσουν. Απο το τρίτο επεισόδιο και μετά τα πράγματα φτιάχνουν σε μεγάλο βαθμό και ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ!!Η γλώσσα που μιλούν είναι το κερασάκι στην τούρτα καθώς είναι μεν τα Αυστραλιανά αγγλικά, αλλα με μια ποιητική αίσθηση σύνταξης. Πράγμα πολύ σημαντικό γιατι δεν σε βγάζει τελείως απο το κλίμα ,όπως κάτι άλλες παραγωγές εποχής που βλέπεις Αιγύπτιο πχ να μιλάει με προφορά δυτικού Sussex!!Αν ψάχνεις σειρά να φιλοσοφήσεις ή αν δεν αντέχεις την βία το πολύ γυμνό και το αίμα...φεύγα αλλού και μην ξαναγυρίσεις. Προκειμένου να πιεστείς, να το δεις και να το αφήσεις στην μεση ,λέγοντας κακιές κριτικές που θα με νευριάσουν μέχρι εσχάτων, καλύτερα κόψε απο την αρχή φίλε... Τήλε-θεατή! 'Oσο για την ποιότητα σε κάθε σεζον, προείπα για το Blood and Sand και το Gods Of The Arena, που τα σπάνε.
    Το Vengeance αδικήθηκε απο την αμηχανία του κόσμου ως προς την αποδοχή του McIntyre αλλα και απο την παραγωγή, καθώς σεναριακά παρουσιάζει κάποια τέλματα(πχ ορισμένα επεισόδια μπορούμε να χαρακτηρήσουμε ως fillers ή διαδικαστικά, κάποιες ιστορικές αναδρομές για παράδειγμα). Αλλά είναι απαραίτητη σεζον για να οδηγηθούμε στο War Of The Damned οπου τελειώνει συγκλονιστικά και επικά αυτή η ΣΕΙΡΑΡΑ!!Καλώς ή κακώς...σου αρέσει δεν σου αρέσει, οφείλεις να παραδεχθείς πως είναι κάτι σπουδαίο και μοναδικό στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών. O ορισμος, του δώσε θέαμα στον κοσμάκι! Ξεκινήστε την χαλαροί και δεν θα χάσετε! Δεν θα καταλάβετε πότε θα βλέπετε το 10ο επεισοδιο της 3ης σεζον!! δλδ το τελευταίο!! Αράξτε στα ντιβάνια σας, ανοιξτε μπύρες, διώξτε μακριά οποιονδήποτε της τρυφερής ηλικίας και:...Ι.....ΑΜ.......SPARTACUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUS!!!!


Trailer:






7 σχόλια:

  1. Τα είπες όλα και δεν άφησες τίποτα στο διάβα σου!! "CAPUAAA...Shall I Begiiin"? "Jupiter's cock..." και άλλα πολλά θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό από την υπέρτατη σειρά.
    Overall 10αράκι από μένα και το ξέρεις! Miss you Andy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από εμένα...αλλά επρεπε να το παίξω όσο αντικειμενικός μπορούσα!! :P !!! Andy Whitfield θα είσαι για πάντα ο Slayer Οf Theokoles στις καρδιές μας R.I.P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμα αυτο ειναι overall 10 τι ειναι το GOT 12 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ σε κατάλαβα!! Αν λοιπόν αυτό είναι overall 10 το GOT είναι 8.5!! Με τις υγείες σου..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για μένα το Spartacus δεν πα να λένε μερικοί οτι είναι και οverall 3.5.....εμένα με σημάδεψε ανεξίτηλα και πέρασα απίστευτες συγκινήσεις και πωρώσεις! Για αυτόν τον λόγο το overall μου είναι 10! το PERSONAL overall μου! Ας μην τα εξετάζουμε όλα τόσο ψυχρά και τεχνικά! Με αυτή την λογική ο Citizen Cane θα ήταν η καλύτερη ταινία ολων των εποχών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη να φανταστώ , το λες από άποψη κακών διαλόγων , πλοκής , έλλειψη πληθώρας χαρακτήρων και ανατρεπτηκοτητας κλπ . Το να κρίνεις μια σειρά όπως τον Σπάρτακο σαν την απόλυτη σειρά ,καθαρά με συναισθηματικά κριτήρια , υποτιμά δουλείες που έχουν γίνει με βάθος , λεπτομέρεια και χωρίς fillers τύπου 3η σεζόν Σπάρτακου . Αν βάζεις την δουλεία που έχει γίνει στο GoT πιο κατω απο αυτη στον Σπάρτακο τότε δεν ξέρω τι να πω, άλλα θα με ενδιέφερε να μάθω γιατί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απόλυτη σειρά για μένα είναι το Sons of Anarchy...αν θες δηλαδή διαλόγους, πλοκή, χαρακτήρες, δολοπλοκίες και ανατροπές χωρίς τα εφέ να σου αποσπούν την προσοχή τότε στη συνιστώ. Στο θέμα μας όμως, το Got όταν το ξεκίνησα από το pilot πριν 3 χρόνια μπήκε στην καρδιά μου ομολογουμένως αλλά δεν κατάφερε ποτέ να γίνει μία από τις αγαπημένες μου, πρόκειται για σειρά καθαρά φαντασίας που ο καθένας θα μπορούσε να μεγαλουργήσει μέσα. Το οτι βλέπεις τρομερά σκηνικά και 2-3 συμπαθητικούς χαρακτήρες εμένα δε μου λέει τίποτα, αυτή η καθολική σκέψη του κόσμου για το Got με κάνει να αντιδρώ και πες με στενόμυαλο, ελάχιστα με απασχολεί. Αυτό όμως που με κάνει να βάλω μια ταινία/σειρά στην καρδιά μου δεν είναι το ταμείο που κάνει αλλά πόσο θα μου την ξεσκίσει την καρδιά συναισθηματικά, γιαυτό και δε βλέπω εντελώς ψυχρά τα πράγματα όπως κάνεις εσύ αν κατάλαβα σωστά. Η 7η τέχνη όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης έχει ως σκοπό να προκαλέσει συναισθήματα και με αυτό εγώ πορεύομαι, όταν φτάσω σε σημείο να κρίνω εντελώς ψυχρά μια σειρά/ταινία θα είναι η στιγμή που θα αποφασίσω να μην ξαναδώ τίποτα γιατί δε θα έχει να μου προσφέρει τίποτα αυτή η μορφή τέχνης πλέον. Όσο για τα fillers οι περιστάσεις το επιβάλουν ενίοτε και δυστυχώς τα καθιστούν αναγκαία. Για να συνοψίσω, τη συγκίνηση που μου έχει προκαλέσει το Sons και ο Spartacus το Got δε μου την έχει δώσει, να τα βράσω και τα σκηνικά και όλα +οτι πάω κόντρα στο ρεύμα των προβάτων παγκοσμίως που εκτός από Got άντε να έχουν δει λίγο Friends, big bang theory kai how i met your mother....για όνομα δηλαδή!!! πες με hipster, κλειν! Θα μπορούσα να κάνω μεγαλύτερη ανάλυση αλλά αρκέσου στο συναισθηματικό κομμάτι που αντιπαραθέτω και πάμε να διαφωνήσουμε σε τίποτα άλλο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή