Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

WESTWORLD (TV-Series)

Year: 2016-
Seasons: 1, 2(2018)-
Episodes: 10
Time: 60 min
Genre: Sci-Fi, Philosophical, Drama, Mystery
Creator: Lisa Joy, Jonathan Nolan
Channel: HBO
Stars: Anthony Hopkins, Ed Harris, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Mardsen, Luke Hemsworth..κ.α
IMDB rating: 9.2(87,021 votes)!
Personal rating: 10!!!



  • Κάπου κάποτε στο εγγύς μέλλον μια μεγάλη εταιρεία η Delos, θα φτιάξει ένα θεματικό πάρκο σε στυλ Αμερικανικής Δύσης 19ου αιώνα, που θα κατοικείται απο ανθρώπους ρομπότ τους λεγόμενους Hosts, με σκοπό να κάνουν την επίσκεψή τους σε αυτο όποιοι άνθρωποι έχουν την οικονομική άνεση και θέλουν να ζήσουν περιπέτειες σε μια άλλη ζωή και εποχή.
    Οι Hosts μοιάζουν κανονικοί άνθρωποι και κάθε ένας έχει να δώσει μια ιστορία και να αλληλεπιδράσει με τον επισκέπτη άνθρωπο, (τον Guest) με διαφορετικούς τρόπους καθώς μερικοί είναι βάναυσοι ενω άλλοι αγαθοί, δειλοί κτλ. Κανένας ομως δεν μπορεί να βλάψει τους Guests καθως είναι έτσι προγραμματισμένοι. Τέλος κάθε Host που σκοτώνεται σε κάποιο απο τα άπειρα "σενάρια", αποσύρεται και επισκευάζεται για να επιστρέψει σαν καινουργιος άμεσα στο πόστο λούπα του. Περίεργο σενάριο θα μου πείτε. Και εμπνευσμένο απο την ομώνυμη ταινία του 1973. Ουσιαστικά σαν να έχουμε ένα είδος μελλοντικής εξέλιξης της εικονικής πραγματικότητας μονο που εδω την λέμε εναλλακτική πραγματικότητα καθώς πέρα απο το γεγονος οτι οι Hosts, σκεφτονται, συγκινουνται, μισούν, αγαπούν όπως ολοι οι άνθρωποι(με όρια που θέτουν οι δημιουργοί τους), το γενικό σκηνικό της Αγριας Δύσης είναι πιστικότατο δίνοντας μοναδική εμπειρία. Ομως τι γίνεται όταν τα ρομποτ αρχίσουν να αποκτούν συνείδηση, μνήμες απο προηγουμενα σενάρια, μνησικακία και ένστικτα πέρα απο τον προγραμματισμό που τους έχει καθορισμένους; Μήπως τελικά το πάρκο Westworld κρύβει μυστικά και κινδύνους πολύ μεγαλύτερους και υπαρκτότερους απο οποιοδήποτε απλό σενάριο που στόχο έχει την διασκέδαση των Guests;
  • Πέρα απο οποιαδήποτε αναλύση, προσωπικά κρίνοντας, μιλάμε για αναπάντεχο ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ.!!!Και λέω αναπάντεχα καθώς τα Sci-fi ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα του γούστου μου. Ομως αυτό που με κέρδισε ήταν τελικά η φιλοσοφική υπόσταση της σειράς που εν τέλει υπερκαλύπτει την κατηγορία Sci-fi. Φιλοσοφικά ερωτήματα που άλλοτε ειναι αναπάντητα και αλλοτε απαντημένα σχετικά με την υπαρξή μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ενώ το κυριότερο ερώτημα που με κέρδισε κατα κράτος....Στα άληθεια, οι σκέψεις μας και οι επιλογές μας διαφέρουν τόσο πολύ απο ενός προγραμματισμένου ρομπότ; Είμαστε αλήθεια ελεύθεροι; Η ζούμε και εμείς σε "προγραμματισμένες" λούπες;
  • Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός και να πετάω τα κλισέ του αιώνα αλλά πραγματικά δεν έχω να πω η να σταθώ σε κάτι που με ενόχλησε. Ηταν όλα εξαιρετικά.
    Με το εκτυφλωτικό cast με Hopkins και Harris ως αρχι-"κράχτες" και τους Wright, Newton και Wood να παραδίδουν υποκριτική "σαλονιών", έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε αυτον τον τομέα όποτε πάμε στην υπέροχη σκηνοθεσία, που παρόλο που η πλοκή είναι βαρύτερη και απο ένα ταψι γιγαντες με μπολικο πράσο, δεν σε κουράζει με άσκοπα και επιτηδευμένα πλάνα και μοντάζια. Μπραβο Nolan, Joy και σε σενα JJ Abrams που δεν σε εβαλα στα credits. Για την μουσική επένδυση του Ramin Djawadi δεν θα πω κάτι ΠΑΛΙ. Μερικά πράγματα πλέον πρέπει να τα θεωρουμε παγκόσμιες σταθερές γαμοσύνης(ή γαμοσυνότητας). Τέλος σεναριακά η υπόθεση εξελισσεται παρα πάνω απο επαρκώς χωρις να τρέχει κάπου ή να παγωνει κάπου αλλου. Το όλο σκηνικό απο το πρώτο μέχρι το 10ο επεισόδιο ενορχηστρώνεται άψογα. 
  • Η σειρά αυτή προτείνεται σε όσους έχουν ανοιχτό μυαλό, στους ποιοτικούς σειρο/ταινιοφάγους, και σε αυτούς που έχουν κάποια εμπειρία σε "δύσκολες" ταινίες ή σειρές. Γενικά είναι δύσκολη σειρά και σαφώς δεν έχω απαίτηση να συμφωνήσετε ολοι μαζι μου αλλα θεωρώ πως αν σας αρέσει η όχι, είναι κάτι που θα το καταλαβετε απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο.Υ.Γ: Προσοχη μην την μπερδευετε με την ομωνυμη ταινια του 1973 καθώς μονο το πολυ κεντρικό σκηνικό είναι κοινο.
Θετικά
  1. Πρωτότυπο και τρομερό σενάριο
  2. Εξαιρετικοί ηθοποιοί
  3. Ατμοσφαιρα/σκηνοθεσια
  4. Μουσική
Αρνητικά 
  1. Η δεύτερη σεζόν ανακοινωθηκε για το 2018. Δεν ντρέπεστε ρε παλιανθρώποι; Πως κοιμάστε τα βράδια;
Trailer:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου