Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

THE TERROR (TV-Series)

Year: 2018
Seasons: 1
Episodes: 10
Time: 55-60 min
Genre: Horror, History, Period Drama, Fantasy
Creators: Ridley ScottDavid Kajganich
Channel: AMC
IMDB rating: 8.5 (7614 votes)
(Personal rating: 8 )













  • Βρισκόμαστε στα μέσα προς τέλη των 1840s στην Βρετανική Αυτοκρατορία της Βικτωριανής εποχής, μιάς και οι ανακαλύψεις νέων χωρών και γαιών έχουν φουντώσει για τα καλά μέσω των πολυάριθμων εξερευνητικών ταξιδιών που διοργανώναν οι μεγάλες δυνάμεις, η χοντροπρογούλω η Βασίλισσα Βικτώρια στέλνει τα πεπειραμένα εξερευνητικά πλοία "HMS The Terror" και "HMS Erebus" βόρεια....πολύ βόρεια....πάρα πολύ βόρεια, προκειμένουν να ανακαλύψουν το μυθικό Αρκτικό πέρασμα που θα οδηγούσε την Αυτοκρατορία σε νέες εμπορικές εποχές, από την στιγμή που αυτό το "πέρασμα" αποτελούσε υποτίθεται τρελή συντόμευση για την Κίνα με ότι και αν αυτό συνεπάγεται εμπορικά και οικονομικά. Για το δύσκολο αυτό ταξίδι τα δύο πλοία εξοπλιστήκαν με εθελοντές με αρχ... μπόλικο κουράγιο, πάρα πολλές κονσέρβες, όρεξη για δόξα και μερικό τυχοδιωκτισμό, καθώς και δύο Καπεταναράδες που έχουν τόση εμπειρία στις εξερευνήσεις που φήμες λένε οτι είχαν ανακαλύψει σε πάγους έναν ΑΕΚτζη σε άριστη κατάσταση να κρατάει ένα double στα χέρια (ούπς!!!). 
       Για την ιστορία, τα δύο πλοία σταματήσαν να δίνουν σημεία ζωής με την Αυτοκρατορία μετά από 8 μήνες με τον Captain John Franklin(Ciaran Hinds) (που ήταν ο αρχικαπετάνιος των δύο πλοίων), να αφήνει την γυναίκα του να αγωνιά στο Λονδίνο για τoν αντρούλη της, διαμαρτυρόμενη στις λέσχες των τζιτζιφιόγκων χαρτογιακάδων Λόρδων και στο Βασιλικό Ναυαρχείο προκειμένου να οργανώσουν αποστολή διάσωσης για το Terror και το Erebus. Η μοίρα των δύο πλοίων όμως θα παραμείνει για πάρα πολλά χρόνια άγνωστη και μυστηριώδης. Τόσα χρόνια που ο παραπάνω ΑΕΚτζης με το double δεν μοιάζει πλέον ως γεωλογικό και παλαιοντολογικό εύρημα καθόλου. Η σειρά μας τώρα δεν θα μπορούσε να μην "παίξει" σχετικά με το τι ακριβώς έγινε στους εξερευνητές(ξέρουμε πλέον αλλά η κριτική είναι spoiler free ακόμα και από τα ιστορικά spoilers), προσφεροντάς μας δικαίως ένα υπέροχο horror μυστηρίου.
  • Ok......Ridley Scott+Βικτωριανή εποχή+Ηθοποιάρες+Αρκτική+Horror=Τι ακριβώς να πάει στραβά;;; Ναύτες , πλοία και θάλασσα αλλά μην περιμένετε ατμόσφαιρα τύπου Black Sails ή Master and Commander. Περισσότερο κάτι σαν το The Thing του Carpenter να ενωθεί με τους Επιζήσαντες και να μυρίζουν αλμύρα. Οι ερμηνείες από όλους, από ικανοποιητικές στο έπακρο μέχρι εξαιρετικές με τον Jared Harris ως δεύτερο Καπετάνιο να δίνει ρέστα και τον υποπλοίαρχο παλιόφατσα Tobias Menzies να τον ακολουθεί. Για την σκηνοθεσία δεν χρειάζοντα πολλά πολλά για να σας πείσω. Διαβάστε ξανά την πρώτη πρόταση της δεύτερης "τελίτσας". Τρομακτικότατη ατμόσφαιρα και ήχοι, όχι  οτι χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια βέβαια όταν μιλάμε για μία από τις πιο αφιλόξενες γωνιές του πλανήτη μας.
    Πολλοί πάγοι, πολύ χιόνι, από ένα σημείο και μετά θα παρακαλάτε να δείτε θάλασσα, και τους ναύτες των δύο πλοίων να έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετά περισσότερους εχθρούς από οτι αρχικά ήταν προετοιμασμένοι. Η μουσική τέλος τόσο όσο. Από το opening intro μέχρι την παρέμβασή της κατα την διάρκεια των επεισοδίων. Αρκεί να σου τσιτώσει την τρίχα και να σε κρατήσει στην αγωνία των εξερευνητών.
  • Το συμπέρασμα είναι πως το The Terror είναι ένα πολύ δυνατό και ενδιαφέρον Horror  εποχής που δεν θα απογοητεύσει αυτούς που θα το ξεκινήσουν γνωρίζοντας τι πάνε να δούνε. Έχει την ιστορία του μέσα, έχει τον τρόμο του, υπερφυσικό και πραγματικό, ολοκληρώνεται και σε μία σεζόν. Ιδανικό για όσους/οσες θέλουν να νιώσουν λίγο κρύο εν μέσω Άνοιξης και Καλοκαιριού. Γιατί θα το νιώσουν σίγουρα από όλες τις απόψεις. Εγγύηση Jarl.

Θέτικα

1) Τέλεια η Βικτωριανή εποχή για Horror και μυστήριο. 
2) Υπερβολικά καλοστημένο το σκηνικό του τρόμου που θα δείτε, από άποψη περιβάλλοντος και ροής σεναρίου.
3) Υπέροχες ερμηνείες
4) 50% αληθινή ιστορία που το κάνει ακόμα πιο τρομακτικό.

Αρνητικά

1)Πολύ συγκεκριμένο και ιδιαίτερο σενάριο.
2) 50% υπερφυσική πινελιά, κάτι το οποίο μπορεί να ξενίσει μερικούς.


Trailer:















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου