Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

Season Of The Witch

Year: 2011
Genre: Action, Adventure, Fantasy, Horror
Time: 95 min
Director: Dominic Sena
Cast: Nicolas Cage, Ron Perlman, Ulrich Thomsen, Robert Sheehan, Claire Foy
IMDB rating: 5.4
(personal rating: 6)


  • Βρισκόμαστε στα μέσα του 14ου αιώνα όπου δυο Ιππότες(Νicolas Cage και Ron Perlman) επέστρεψαν στον τόπο τους απο τις Σταυροφορίες μετανιωμένοι και αηδιασμένοι απο αυτά που είδαν και έκαναν τόσα χρόνια, για να βρούνε την Ευρώπη να μαστίζεται από τον "μαύρο θάνατο"! Οι ντόπιοι κατηγορούν τις σατανικές μάγισσες για την πανώλη, και αφήνεται να εννοηθεί  πως ξεσπάει ένας πυρετός εμπρησμού γυναικών που κατηγορούνται για μαγεία! Η Εκκλησία αναγκάζει λοιπόν (με ωραία και ευγενικά μέσα) τους δυο ιππότες να συνοδεύσουν μια πιθανή μάγισσα μεχρι ένα μεγάλο μοναστήρι(στου διαόλου την μάνα στην κυριολεξία) όπου θα δικαστεί και θα κριθεί αναλόγως από τους αρμόδιους μοναχούς περι σατανισμού και μαγείας. Έχοντας μια χούφτα αναξιόπιστους συνοδούς παρέα και την "μάγισσα" σε κλουβί να υποφέρει, οι δυο ιππότες ξεκινούν να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση μέσα απο λαγκάδια και γκρεμούς( με σάπιες αερογέφυρες), σκοτεινά δάση και μεγάλες οροσειρές, για να φτάσουν στον προορισμό τους. Μέχρι τότε όμως, πολλά απρόοπτα τους περιμένουν. Στον δρόμο ένας ένας οι συνοδοί θα αντιμετωπίσουν ορατούς και αόρατους εχθρούς που θα στέκονται εμπόδιο στην αποστολή τους. Είναι άραγε η μαγισσούλα τόσο αθώα και θύμα, όσο ισχυρίζεται ο αρχι-Ιππότης της συνοδείας; ή η προκατάληψη των ανθρώπων και της Εκκλησίας θα οδηγήσει στον θάνατο μία ακόμη κακομοίρα; 
  • Πριν ξεκινήσω να μιλάω για την ταινία, να παραθέσω δυο λόγια περι της θεματολογίας. Κατα τον ύστερο μεσαίωνα μέχρι και την εποχή του Ναπολέωντα(19ος αιώνας), ξεσπούσαν κατα καιρούς κρίσεις και μανίες καταδίωξης, των εχθρών του Θεού. Δηλαδή των υπηρετών του διαβόλου, των μαγισσών. Μέσω της Ιεράς Εξέτασης που βασιζόταν σε ένα "ευαγγέλιο" και τους πιο ευφάνταστους τρόπους βασανισμού, οι Ιεροεξεταστές καταλάβαιναν αν ένα θύμα έχει "μολυνθεί" ή οχι από τον Διάβολο. Αν ναι τότε γινόταν μπάρμπεκιου, αν όχι......πάλι γινόταν μπάρμπεκιου γιατι το "ευαγγελιο" δεν κάνει ποτέ λάθος. Το ευαγγέλιο αυτό ήταν ένα βαρύ βιβλίο που περιέγραφε τα πάντα για τους δαίμονες και τις μάγισσες, και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Λεγόταν Μalleus Malleficarum, δλδ Σφυρί Κακοποιών Στοιχείων, ή Σφυρί των Μαγισσών σε ελεύθερη μετάφραση! Έτσι λοιπόν η Εκκλησία είχε ατράνταχτες αποδείξεις για τους ενόχους και καθάριζε τον κόσμο από το κακό.....................................................................................................................................................................................ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.... ΣΙΟΥΡΑ ΑΠΑΝ ΝΑ 'ΡΜΕΞΟΥΜΙ........είπαμε ρε παιδί μου να πίνουμε που και που...άντε να βαράμε κανα μανιτάρι αλλά με κάποια όρια! Εξαιτίας του Malleus Maleficarum, εκτελέστηκαν 100.000 άνθρωποι μέσα σε 300 χρονια! Αν σας φαίνονται λίγοι, σκεφτείτε πάλι το έγκλημα που έκαναν και τους κατάπιε η φωτιά.!!!!.. Και όλος τυχαίως τα περισσότερα θύματα είχαν μια κάποια περιουσία, ΩΧ. Επίσης μετά η Εκκλησία έκανε κατάσχεση την περιουσία μόλις οι κάτοχοι αποδημούσαν μυρίζοντας κοντοσούφλι..ΩΧ ΩΧ ΩΧ τι είναι αυτά που λέω; Θα πάω στην κόλαση! Ας επιστρέψω γρήγορα στην ταινία! Έχοντας λοιπόν τα παραπάνω στο μυαλό μου και βλέποντας την συμπονετική φάτσα του Cage(την ιδια φάτσα σε κάθε ταινία δλδ) να κοιτάει με οίκτο την μάγισσα μέσα στο κλουβί, έλεγα μέσα μου εδώ είμαστε! Να μια ωραία ταινία να θίξει το θέμα αυτό.
    Έπρεπε να τον περιμένω βέβαια απο την λέξη "fantasy" στην καταταξη είδους και φυσικά απο την εισαγωγή της ταινίας οτι θα δω κάτι άλλο. Ολα καλά παρόλα αυτά. Δυνατή περιπέτεια και δράση, οι πρωταγωνιστές καλοί για τον ρόλο τους, είχαμε Ron Perlman(βέβαια άκυρο το κούρεμα αλα Clay Morrow τον 14ο αιώνα). Μια χαρά! Και τα εφφέ πολύ καλά, η ατμόσφαιρα, και είχα συμβιβαστεί με την ιδέα πως αν και την προτιμούσα εντελώς διαφορετική, θα κυλούσε πολύ καλα μέχρι τέλους. Αλλά 20 περίπου λεπτά πριν αυτό το ρημάδι το τέλος, τον υπεύθυνο των οπτικών και ακουστικών effects τον έπιασε κόψιμο και άφησε στην θέση του.....το μικρό του ανιψάκι φωνάζοντάς του να μην ακουμπήσει τίποτα μέχρι να γυρίσει! Το αποτέλεσμα (πέρα απο την τραβηγμένη απο τα μαλλιά εξέλιξη του σεναρίου), για να μην πετάξω spoiler,....ταινία Mortal Κοmbat αρχές '90! Οποιος την δει η την είδε θα καταλάβει τι εννοω.
  • Γιατι να την δούμε ε;................να την δούμε μωρέ συμπαθητική περιπέτεια φαντασίας ειναι. Αν εξαιρέσεις πως ενισχύει και δικαιολογεί όλες τις προκαταλήψεις και τις εγκληματικές πράξεις της Εκκλησίας...τρώγεται! Και ειδικότερα απο εκείνους που δεν έχουν προβλημα με τις παραπάνω παραξενιές μου και δεν έχουν ιδέα τι ειναι και ποτσ γενεν το κυνήγι μαγισσών.

Trailer: 
             


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου