Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

Insidious: Chapter 2

Year: 2013
Genre: Horror
Time: 106 min
Director: James Wan
Cast: Patrick Wilson, Rose Byrne, Lin Shaye, Ty Simpkins
IMDB rating: 6.7
(personal rating: 8.6  )



  • Σχετικά με το πρώτο Insidious δύό λόγια για την υπόθεση! H ιστορία ξεκινάει όταν ένας από τους μικρούς γιους της οικογένειας Lampert, "αποφασίζει" να μην ξυπνήσει ένα ωραίο πρωινό. Όταν λέμε πως δεν μπορεί να ξυπνήσει προφανώς όχι με την έννοια του ήπιε πολύ...γάλα το προηγούμενο βράδυ και το hangover τον έχει σαπίσει! Ο μικρός Dalton που συχνά βασανιζόταν από ρεαλιστικούς εφιάλτες, έπεσε σε ένα είδος κώματος όπου οι ζωτικές του λειτουργίες είναι φυσιολογικές, και δεν υπάρχει κανένα ίχνος λοίμωξης ή κάποιας κάκωσης, απλά το παιδί δεν ξυπνάει! Απελπισμένοι οι γονείς αποφασίζουν μην μπορώντας να κάνουν τίποτα άλλο, (αφού οι γιατροί σήκωσαν χέρια και ποδάρια ψηλά) να πάρουν τον μικρό με το κρεβάτι νοσοκομείου και τα ανάλογα σύνεργα(ορούς σίτισης, καρδιογράφους κτλ)  στο σπίτι τους, απλά περιμένοντας το θαύμα! Όμως έκτοτε το ζεύγος αρχίζει να βιώνει υπερφυσικές δραστηριότητες που κλιμακώνονται σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζονται να μετακομίσουν. Για κακή τους τύχη διαπιστώνουν πως τα "ζούδια" συνεχίζουν τον χαβά τους και στο νέο σπίτι! Μην μπορώντας να αντέξουν άλλο τα χτυπήματα της μοίρας καλούν μέσω της μητέρας του κύριου Lampert, ένα μέντιουμ για να τους σώσει. Σύντομα το μέντιουμ θα διαπιστώσει πως δεν είναι στοιχειωμένο το σπίτι αλλά ο γιος τους. Ο μικρός Dalton είχε την ιδιότητα να κοιμάται τόσο βαθιά που η ψυχή του ταξίδευε σε παράλληλο κόσμο και συγκεκριμένα τον κόσμο των νεκρών!!! Στο τελευταίο του "ταξίδι" παγιδεύτηκε εκεί και έτσι έμεινε το σώμα του κενό...κάτι που θα τραβάει κάθε λογής κατακαημένα πνεύματα που θέλουν να επιστρέψουν στην ζωή μέσω του άδειου ψυχικά σώματος του Dalton. Η μόνη λύση είναι να υπνωτιστεί ο πατέρας( του οποίου του αποκαλύπτουν πως και ο ίδιος έκανε τέτοια "ταξίδια" μικρός), να ταξιδέψει μέχρι τον κόσμο των νεκρών και να απελευθερώσει τον γιο του. Η αποστολή φαινομενικά πετυχαίνει και πάμε στο Chapter 2 όπου εφόσον η δίοδος από τον κόσμο των νεκρών και τον δικό μας λειτουργεί αμφίδρομα...είναι πολύ πιθανόν, πατέρας και γιος να κουβάλησαν μερικές ανεπιθύμητες παρουσίες στον κανονικό κόσμο!  Σύντομα ο πατέρας θα έρθει αντιμέτωπος με τον δικό του εφιάλτη της παιδικής ηλικίας που όμως θα επηρεάσει έντονα και μοιραία και την οικογένεια του. Η λύση και το μυστήριο βρίσκονται στην δική του περίπτωση όταν ήταν μικρός και θα πρέπει η μητέρα του, να ανατρέξει στο παρελθόν για να βρει την άκρη και να τους σώσει κυριολεκτικά όλους.
  • Κατά την γνώμη μου, πανέξυπνο σενάριο και υλοποίηση, για την κατηγορία ταινίας τρόμου. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος horrorάκιας James Wan μας προσφέρει μια ασυνήθιστη ιστορία που ξεφεύγει πραγματικά απο το "στανταράκι" του στοιχειωμένου σπιτιού. Είναι το δεύτερο κατα σειρά χτύπημα του Μαλαισιανού σκηνοθέτη μέσα στο 2013 και αν μη τι άλλο, τα πήγε ξανά περίφημα. Όπως και στην περίπτωση του Conjuring έτσι και εδώ έχουμε σκηνοθεσία όπως πρέπει, ερμηνείες όπως πρέπει και ωραίο και αγνό τρόμο. Το chapter 2 για μένα, είναι αρκετά καλύτερο από το πρώτο καθώς είναι πιο αγωνιώδες, έξυπνο, και λιγότερο "τραβηγμένο" και πομπώδες σε κάποιες σκηνές θα μπορούσα να πω.  Προσθέτοντας σε όλο αυτό και αρκετό μυστήριο, το καθιστά μαζί με το Conjuring, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου (με την κλασική έννοια), όλων των εποχών. Και αναπόφευκτα αφήνει σοβαρές υπόνοιες και για τρίτο chapter!!  Όχι και άσχημα φίλε σχιστομάτη !!!
  • Φόβος!! Αναφέρομαι στους φυσιολογικούς πάντα ανθρώπους! Η ταινία προσφέρει το αγαπητό και ταυτόχρονα μισητό ρίγος που προκαλεί ο τρόμος σε αρκετές σκηνές, ειδικά αν το δείτε μόνοι σας! Αν γελάτε με τις λέξεις φόβος και τρόμος και με κοροϊδεύετε, καλώς! Θα την βρείτε σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα έτσι και αλλιώς! Διαφορετικά κύριοι κουλτουριάρηδες χαίρω πολύ, δείτε την Έβδομη Σφραγίδα του Bergman, αν με φέρει η όρεξη θα κάνω και εκει ένα review! Σε κάθε περίπτωση,  αξίζει αρκετά βλέφαρα!! Jarl's speaking!


Trailer:
                    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου