Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

El Secreto De Sus Ojos(The Secret in Their Eyes)

Year: 2009
Genre: Drama, Mystery, Crime
Time: 129 min
Director: Juan Jose Campanella
Cast:  Ricardo DarinSoledad Villamil, Javier Godino, Guillermo Francella, Pablo Rago
IMDB rating: 8.2
(personal rating: 7.5)




  • O Benjamin Espόsito είναι συνταξιούχος, πρώην ανώτερος νομικός σύμβουλος  μεγάλης εταιρείας ομοσπονδιακής δικαιοσύνης(τσσσσ!!!). Τον τελευταίο καιρό αποφασίζει να κάνει αυτό που τον απασχολεί πολύ καιρό τώρα. Να γράψει ένα βιβλίο με θέμα μια υπόθεση βιασμού και δολοφονίας , που είχε πέσει στα χέρια του 25 χρόνια πριν. Ο δράστης δεν βρέθηκε και όσο ο Βenjamin ακολουθούσε τα ίχνη του, συναντούσε συνεχώς εμπόδια, νομικά ή παράνομα με αποκορύφωμα τον κίνδυνο της ζωής αυτού και των κοντινών του προσώπων. Τώρα αποφασίζει λοιπόν να κλείσει την υπόθεση μέσω του βιβλίου του και επισκέπτεται την προϊσταμένη του (και ...έρωτά του αγιάτρευτο), στην πρώην εταιρεία του και της ζητά να τον βοηθήσει. Θα αναγκαστούν να γυρίσουν την μνήμη τους πίσω προκειμένου να μπορέσουν ίσως να γεμίσουν κάποια κενά. Το παρελθόν κρύβει κάποια κρυμμένα μηνύματα που πρέπει να βγούν στην επιφάνεια γιατί περιέχουν  συνταρακτικές αποκαλύψεις. Που θα οδηγήσει όμως αυτο το δραματικό flash back; !
  • Πάρα πολύ καλό το δημιούργημα αργεντίνικης παραγωγής του Campanella όπου μέσα σε 2 ώρες και 10 λεπτά, σας παραδίδει σε  ένα ταξίδι μυστηρίου και δράματος που θα σας αφήσει ικανοποιημένους και με το παραπάνω. Η σκηνοθεσία είναι ακριβως αυτο που ήθελα χωρίς περιττές "ζαλάδες" και ακαταλαβίστικες ροές σεναρίου. Το λέω γιατι συνήθως ταινίες που πραγματεύονται αναδρομή στο παρελθόν παράλληλα με παρόν, θέλουν γερό στομάχι καθώς τα όρια του να κάνεις έξυπνη και προοδευτική σκηνοθεσία, με το να τα κανεις όλα "πουτάνα", είναι πολύ λεπτά. Σε αυτήν την περίπτωση όλα είναι εξαίσια. Δεν κουράζεσαι καθόλου και ακολουθείς την πορεία των γεγονότων με το μυαλό σου να εναρμονίζεται πλήρως! Δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε μια μεγαλύτερη ανάλυση, διότι κατα την γνώμη μου η φύση του σεναρίου απαιτεί απλά να το παρακολουθήσεις. Δεν υπάρχουν ουτε Hollywood-ιανες φανφάρες να σχολιάσουμε( Vamos Argentina), ούτε effects που σε καθηλώνουν. Δεν τα χρειαζόμαστε άλλωστε αυτά σε τέτοιες δουλειές. Καθηλωνόμαστε από την ατμόσφαιρα, τις ερμηνείες(οι πρωταγωνιστές παίζουν με τρομερή φυσικότητα, πολύ καλοί ηθοποιοί όλοι τους) και τις ανατροπές. Entendido  señoras y señores??! 
  • Αξίζει...απλά και απέριττα! Σε άλλους θα αρέσει περισσότερο σε άλλους λιγότερο, όλοι όμως θα συμφωνήσουν πως είναι αξιοπρεπέστατη δουλειά! Δείτε την μόνος σας με κλειστα τα πατζούρια και τα φώτα... έτσι για να σας "ανέβει" η ψυχολογία ή με παρέα για να την σχολιάσετε αμέσως μετά. Γενικά δείτε την.....η θέση 144 στις 250 καλύτερες ταινίες μας λέει κάποια στοιχεία για την ποιότητα της, όσο και αν το IMDB δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος δείκτης κριτικής πολλές φορές.


trailer:
                                                













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου