Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

BAND OF BROTHERS(TV Series)

Year: 2001
Seasons: 1
Episodes: 10
Time: 70 min
Genre: History, War
Creator: Phil Alden Robinson, Richard Loncraine, Tom Hanks,..κ.α
Producer: Steven Spielberg, Tom Hanks
Stars: Damian Lewis, Ron Livingston, Neal McDonough, Donnie Wahlberg, Matthew Settle, Michael Fassbender... κ.α
IMDB rating: 9.6!
Personal rating: 10!!!
Overall: 10







  • Η μίνι σειρά Band Of Brothers ακολουθεί τις περιπέτειες της 101ης Αμερικανικής Μοίρας Αλεξιπτωτιστών( Airborne) γνωστή και ως "Easy Company", στο πολεμικό σκηνικό της Ευρώπης του Β'Παγκοσμίου από το 1944, ως το τέλος(Μάιος 1945). Η υπόθεση ξεδιπλώνεται με απόλυτη ιστορική ακρίβεια. Τα γεγονότα ξεκινάνε παρακολουθώντας την εκπαίδευση των αντρών το 1942 στο στρατόπεδο Toccoa της Georgia στις Η.Π.Α, καθώς και την πολεμική και ψυχολογική προετοιμασία τους στην Αγγλία για την μεγάλη απόβαση στις 6 Ιουνίου του '44.  Την εφιαλτική μέρα της κολάσεως, ο Easy Company θα πέσει σε Γαλλικό έδαφος κάποιες ώρες πριν την ολοκληρωτική επίθεση(5 Ιουνιου), για να καθαρίσει το τοπίο καθώς και να υποστηρίζει όσες συμμαχικές δυνάμεις χρειαζόντουσαν βοήθεια μετά την απόβαση. Είχαν χτίσει γερή φήμη σχετικά με την γενναιότητα και την εκπαίδευσή τους και πίστευαν πως ήταν προετοιμασμένοι. Οι Γερμανική αντίσταση όμως θα είναι σθεναρή και οι συμμαχικές δυνάμεις θα φτύσουν αίμα στην κυριολεξία για να προελάσουν, απελευθερώνοντας σιγα σιγα "γερμανικά" εδάφη με τελικό σταθμό την Γερμανία στην λήξη του πολέμου. Μέσα σε 10 επεισόδια οι άντρες του Easy Company θα αποκτήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης, , κάποιοι θα δειλιάσουν, ενώ κάποιοι θα ανταμειφθούν για την γενναιότητα τους και θα ανέβουν στην ιεραρχία αλλά παράλληλα, θα έχουν την ατυχία να δούνε  τους συναδέρφους τους να χάνονται στην δίνη αυτού του καταστροφικού πολέμου. 
  • Τα λόγια είναι φτωχά για το απόλυτο αυτό έπος! Οι Spielberg και Ηanks γουστάραν την ζωή τους φαίνεται με το Saving Private Ryan και αποφάσισαν  να συνεχίσουν την συνεργασία τους σε κάτι αξιόλογο, αυτή την φορά υπό την μορφή σειράς! Πόσο μαγκιά θέλει να γυρίσεις κάτι αμιγώς ιστορικό αλλά να μην έχει τα χαρακτηριστικά ντοκυμαντέρ που θα είναι ίσως βαρύ και  ασήκωτο στο ευρύ κοινό; Αντιθέτως το ενδιαφέρον του θεατή θα πέσει μόνο με τους τίτλους τέλους της σειράς! Τι να πρωτοπούμε...για την κυριολεκτικά -είμαι στην μάχη ο ίδιος- σκηνοθεσία (Τα τρεμάμενα πλάνα σε στυλ κάμερα πολεμικού ανταποκριτή  δίνουν και  παίρνουν!!); Για την μουσική η οποία είναι τρομερή και συγκινητική άλλα....και απούσα στις σκηνές μάχης; Μιλάμε για 30 λεπτά μάχη πχ και το μόνο που ακούς είναι ανταλλαγή πυροβολισμών, ουρλιαχτά και οβίδες να θερίζουν εδάφη ,κορμιά και σπίτια! Και κλασικά οι σκηνοθέτες δεν φείδονται στις σκηνές που εκτοξεύονται ποδάρια, χέρια και λαιμοί από δω και απο κει! Πόσο πιο μέσα στο θέμα; Ένα ακόμη μπόνους είναι φυσικά το "Αμερικανική προπαγάνδα-Ιστορική Αλήθεια", σημειώσατε καρα-2πλό του κερατά! ΟΟ ΝΑΙΙΙ!! Στο Band Of Brothers θα δείτε κατα 95% αυτά που έγιναν στην πραγματικότητα + τις καφρίλες.. both sides, πόλεμος γαρ...απλά τυχαίνει να γίνει αυτό μέσω μιας Αμερικανικής Μοίρας Αλεξιπτωτιστών. Τέλος μην ξεχάσω να προσθέσω για τους  ηθοποιούς που ήταν συγκλονιστικοί στους ρόλους τους(είχαν και κριτές τους χαρακτήρες που υποδύονταν!!), και οτι στην αρχή κάθε επεισοδίου έχουμε κάποιες σύντομες περιγραφές βετεράνων, οι οποίοι μας περιγράφουν τα γεγονότα του τότε με δάκρυα στα μάτια, καθώς το Band Of Brothers τους ξύπνησε πραγματικά την κόλαση που έζησαν!  Θέλετε και άλλα;
  • Πολλά bravo λοιπόν στην HBO(πόσο μας έχει κακομάθει;) και σε όλους τους συντελεστές που κατάφεραν και έφτιαξαν αυτό το αριστούργημα! Δεν ξέρω πως να την προτείνω...πραγματικά πιστεύω πως είναι κάτι παραπάνω απο μια πολεμική σειρά με το αντίστοιχο κοινό της. Δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένα ανθρωποειδές (που δεν είναι κλινικά νεκρό) και να βρει έστω και ένα ψεγάδι ...δεν σου αρέσει η θεματολογία μεγάλε... σεβαστό!! Βρες μου όμως κάτι ουσιαστικό που να σε ενόχλησε και θα πάω άμεσα να δω Παντελίδη, Πάολα....και Κιάμμμ( οχι μην το παραχέσουμε εντάξει μην το βλέπεις!!). Λοιπόν άντρες/γυναίκες σινεφίλ...κάντε ότι θέλετε δεν με απασχολεί, εγώ ότι είχα να πω το είπα.


Trailer:
                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου