Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

The Hobbit: The Desolation Of Smaug

Year: 2013
Genre: Epic fantasy, Adventure
Time: 161 min
Director: Peter Jackson
Cast: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Orlando Bloom, Evangeline Lilly
IMDB rating: 8.7
(Personal rating: 9.0!)


  • Όπως γνωρίζουμε από την προηγούμενη ταινία (The Hobbit: An Unexpected Journey 2012), μια παρέα γενναίων νάνων, ένα hobbit και ο μάγος Gadalf ο Γκρίζος, ξεκινούν ένα ταξίδι με προορισμό την μακρινή Erebor! Την θρυλική και τελευταία πόλη των νάνων η οποία έχει καταληφθεί πριν χρόνια από έναν...δράκο! Μοιράζοντας φωτιά και θάνατο παντού, ο δράκος Smaug σκόρπισε το έθνος των νάνων στους 5 ορίζοντες. Eκτοτε βρίσκεται σε νάρκη, κυριολεκτικά μέσα στον ατελείωτο θησαυρό τους, καθιστώντας την Erebor ένα χαμένο και άπιαστο όνειρο. Ο διάδοχος και νόμιμος κληρονόμος τους ο Thorin, μαζί με τον Gadalf σχεδίασαν αυτή την αποστολή αυτοκτονίας, για να μπορέσουν να βάλλουν τέλος στην τυραννία του Smaug και να ξαναγίνει η Erebοr η πατρίδα των νάνων. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ευρηματικότητα και η πονηριά ενός Hobbit (του Bilbo Baggins), η αντιμετώπιση ορδών  Οrcs που σχετίζονται και ανακατεύονται στην ιστορία, προσθέτοντας και την μυστηριώδη εμφάνιση ενος....νεκρομάντη που δεν προμηνύει τίποτα καλό, και τέλος να τρυπώσουν με την βοηθεια του Bilbo στην Erebor...Α! να αντιμετωπίσουν και τον Smaug τον δράκο!!! Τελικά οι φίλοι μας με χίλια δυο παρατράγουδα καταφέρνουν να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό  αλλά οι εκπλήξεις και η περιπέτειά τους δεν τελειώνει εδώ. Κάτι αρχαίο σκοτεινό και πολύ πιο διαβολικό υπάρχει και θα ξυπνήσει στην Μέση Γη. Και παρεμπιπτόντως....θα ξυπνήσει και ο δράκος!!!
  • Οταν ακούμε τα ονόματα Peter Jackson και J.R.R Τοlkien στην ίδια πρόταση, 2 πράγματα είναι εξασφαλισμένα. Πρώτον οτι θα πρόκειται για υπερθέαμα και στολίδι για τον κινηματογράφο και δεύτερον, η ματαιότητα του να γράψω κριτική και να πω την γνώμη μου, καθώς ΟΛΟΙ ξέρουν τι γίνεται με τον αλήτη τον Jackson, όταν παίρνει τα βιβλία του άλλου του διαόλου και τα ανεβάζει στην μεγάλη οθόνη! Επειδή όμως σαν ανθρώπινο είδος μας αρέσει η ματαιότητα, θα πω λίγα πράγματα να σας ψήσω περισσότερο(ματαιότητα λέμε). Καταρχήν να πούμε για όσους/όσες δεν γνωρίζουν, πως το Hobbit πρόκειται για ΕΝΑ και μόνο βιβλίο.
    Δεν έχουμε φυσική τριλογία εδω όπως στο Lord of The Rings. Συνεπώς έχουμε αρκετές προσθέσεις και κάποια νέα στοιχεία, τα οποία γεμίζουν την υπόθεση και κάνουν την κινηματογραφική τριλογία δυνατή και ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα η παρουσία του
    Legolas(Οrlando Bloom) απο το LoTR ο οποίος κλασικά τοξογαμάει και δέρνει και η "ξωτικίνα" Tauriel(Evangeline Lilly), είναι δυο αποδεκτές και όμορφες προσθήκες. H δεύτερη ταινία hobbit λοιπόν σύμφωνα με την άποψή μου, ανέβηκε αισθητά σε όλους τους τομείς. Εδώ υπάρχουν περισσότερες μάχες και σκηνές δράσης, λιγότερο "μπουρου-μπουρου", καθώς και ομοιόμορφη και ομαλή συνύπαρξη του παραμυθένιου με την επικότητα. Οι πρωταγωνιστές δεν χρειάζονται συστάσεις...Ο Μartin Freeman σαν Bilbo Baggins είναι τόσο συμπαθητικός και καλός ηθοποιός, που μου έρχεται να βάλω τα κλάματα όταν σκέφτομαι πως το hobbit που έσωσε την ανθρωπότητα στον Αρχοντα ήταν ο....FRODO!!!!O Ian McKellen  στον ρόλο του σεβάσμιου γέροντα-μάγου Gadalf, είναι για μια ακόμη φορά άπαιχτος ο πούστης(ΟΥΠΣ!) και οι νάνοι ένας και ένας. Σχετικά με την σκηνοθεσία, μπορώ να πω πως το "μαγείρεμα" μουσικής, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΣΚΗΝΙΚΩΝ και effects, με έκανε να ανατριχιάζω και μπήκα τόσο μέσα, που παραλίγο να αρχίσω να βγάζω άναρθρες κραυγές μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα απο την συγκίνηση! Ειλικρινά αν πατούσα παύση σε κάθε σκηνή, θα τις έκανα όλες κάδρα στο σαλόνι μου.  Τι άλλο να πω μιλάμε για έργα τέχνης!Τι έφτιαξες πάλι ρε χοντρούλη τεν κενωνεα μο μεσα; Δώσε επικό θέαμα στον κοσμάκι! 2.5 ώρες τελείωσαν νερό και μας έκαναν να μετράμε απο τώρα μέρες, ώρες, λεπτά μέχρι να βγει το τελευταίο μέρος της τριλογίας. Perfecto!!
  • Προτείνεται κατα κύριο λόγο σε κινηματογράφο. Αν όχι, σε αρκετά μεγάλη οθόνη με ΗD τερματισμένο. Δεν θα δείτε ντοκυμαντερ για την βιομηχανική επανάσταση, είναι κρίμα να χάσετε όλο αυτο το μεγαλείο εξαιτίας TV περιπτέρου! Καμένοι με Tolkien ή λάτρεις της επικής φαντασίας....ετοιμαστείτε να αναθεωρήστε τα ζητήματα οργασμός και πρόωρη εκσπερμάτιση. Οι υπόλοιποι δώστε βάση στα παραπάνω(τα μάταια)! Κάτι ακόμα, Εvangeline Lilly.... σε παντρεύομαι όπως είσαι με τις ξωτικοαυτάρες, ΤΩΡΑ!


Trailer:


4 σχόλια:

  1. Καλά τα λες αλλά οφείλω να ομολογήσω πως η συγκεκριμένη δε με απογοήτευσε όπως η πρώτη..και αυτό γιατί ήμουν προετοιμασμένος από πέρυσι για την αρπαχτή που γίνεται. Απλά ήταν λίγο καλύτερη από το πρώτο Hobbit κατά τη γνώμη μου. Εκεί που διαφωνώ είναι στα υπερβολικά εφέ από videogames, αμφιβάλω αν έστω και μια σκηνή μάχης γυρίστηκε παραδοσιακά (βασικά ήταν και μια και μοναδική η σκηνή μάχης), όπως επίσης και στα "τοπία" που έγινε το γύρισμα..Στο Lotr είχαμε υπέροχες φωτογραφίες απο Νέα Ζηλανδία και ε΄δω ανάθεμα αν βγήκαν από το studio 1-2 φορές. Και ο gay o Legolas δν έχει γαλανά μάτια... Κατά τα άλλα έχουμε μια κωμωδία που οφείλεται στις αντιδράσεις των νάνων και γαμάτο cast..Μπορεί να πέρασαν γρήγορα οι 2.5 ώρες αλλά προσωπικά δε μου προσέφερε τίποτα, ναι οκ είναι για cinema το έργο λόγω των εφέ και της συντροφικότητας της αίθουσας αλλά... Α και μην ξεχάσω να πω πως όσο και να αγαπώ τον Bennedict στα φωνητικά του Smaug θα ταίραζε καλύτερα ο Ron Perlman ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ distortion!! Αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μεν studio και ψηφιακά όλα...αλλα ήταν όμορφα για μένα!! Αρπαχτή δεν την λεω σε καμία περίπτωση!! Αλλα είναι γαματο που διαφωνούμε!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλο , αλλα οχι 9.7 . Δεν θεωρώ οτι η ταινία απευθύνεται στα εγγόνια του τολκιν . Δεν θεωρω οτι έπρεπε να διατηρηθεί το ολο μη σοβαρο styl του βιβλιου . Αν θελανε ας το κανανε παιδικό . Η ταινια απευθύνεται επι το πλείστον σε ενηλικες και δεν θεωρώ οτι η σκηνη στο ποτάμι , ηταν η επικη σκηνή μακελειού που περιμέναμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. XAXAXA...Κάτσε δαίμονα...έχουμε ένα ακόμα να κλεισει η τριλογία! Μου πρήξατε τα ούμπαλα θα τις βάλω χαμηλότερο βαθμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή