Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

Disconnect

Year: 2012
Genre: drama, thriller
Time: 115 min
Director: Henry Alex Rubin
CastJason BatemanJonah BoboFrank GrilloAlexander SkarsgardMax Theriot
IMDB rating: 7.5
(personal rating: 7.5)


  • Storyline: Internet-Social networking sites-electronic fraud. Ένας νεαρός άνδρας πουλάει τον σεξουαλικό εαυτό του μέσω ειδικής ιστοσελίδας, ενώ μια φιλόδοξη δημοσιογράφος προσπαθεί να προωθήσει την ιστορία του για την αναβάθμιση της καριέρας της. Ένας μαθητής λυκείου, ζώντας στο περιθώριο από τους συμμαθητές του, αναζητεί συντροφικότητα μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ο πατέρας του, μεγαλοδικηγόρος, δεν έχει το χρόνο να ασχοληθεί μαζί του, ενώ όταν τα πράγματα στραβώσουν για το γιο του ίσως καταλάβει ποιες είναι οι προτεραιότητες του. Ένα ζευγάρι χάνει όλα του τα χρήματα μέσω ηλεκτρονικής απάτης και στην εξιχνίαση της έρχονται στο φως προσωπικά μυστικά του καθενός που έφθειραν μέχρι στιγμής τη σχέση τους. Μαθητής λυκείου επίσης επιδίδεται σε bullying μέσω internet σε συμμαθητή του με τρομερά άσχημη κατάληξη.
  • Το Disconnect είναι από τις ταινίες που δε βλέπουμε συχνά, ίσως λόγω της τετριμμένης φύσης της, γιαυτό και δε χρειάζεται να ειπωθεί παρόμοια ιστορία αρκετές φορές χωρίς να υπάρχει επανάληψη. Είναι ένα δράμα που βασίζεται στην καθημερινότητα και μπορεί 100% να συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε κάποιον συνάνθρωπο παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που περιγράφονται (όχι "μπορεί", είναι σίγουρο). Έχει να κάνει κατά κύριο λόγω με την αναζήτηση των πρωταγωνιστών για διαπροσωπική επαφή με κάποιον, είτε λόγω μοναξιάς, είτε έλλειψης συντροφικότητας. Και σε όλη αυτή την αναζήτηση έρχεται το διαδίκτυο να παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς μη ορθή χρήση του οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα. Σίγουρα θίγονται ανθρώπινες αξίες, όπως η ηθική, σε μια τέτοια ταινία, και ο καθένας έρχεται αργά η γρήγορα αντιμέτωπος με αυτές προσπαθώντας να διατηρήσει την προσωπική του ισορροπία.
  • Είναι αξιοσημείωτο πόσο καθηλωμένο μπορεί να σε κρατήσει η ιστορία αυτή ακόμα και με τον σχετικά αργό ρυθμό που εξελίσσονται τα γεγονότα, και αυτό πιστεύω συμβαίνει λόγω του καθημερινού χαρακτήρα που έχει. Συμβάλουν φυσικά και οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους αντίστοιχους ρόλους γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο παίζουν εκπληκτικά. Μας αρέσει βέβαια και το όλο concept να επιλέγονται διάφορες σκόρπιες ιστορίες που εν τέλη να συνδέονται (αν όχι όλες τότε οι περισσότερες) μεταξύ τους με έναν κοινό παρονομαστή. Κορυφαία στιγμή θαρρώ πως είναι προς το τέλος της ταινίας που επιλέγεται ένα απίστευτο slow motion από το σκηνοθέτη, όπου σε αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα που διαδραματίζονται όλα είναι ρευστά και η αγωνία είναι πραγματικά μεγάλη. 
  • Το μήνυμα που περνάει το έργο είναι: κλείστε για λίγο το ριμάδι το Internet, δείτε τι συμβαίνει στους γύρω σας, αφοσιωθείτε στους δικούς σας ανθρώπους και προβληματιστείτε μαζί τους.
    Το Disconnect δύσκολα θα σας αφήσει ασυγκίνητους!! 

(BTW: Ξεκινά με ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ! "Sail-Awolnation"! είναι θετικό να φτιάχνεσαι από την αρχή!) 

Trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου