Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

Split

Year: 2017
Genre: Thriller, Horror
Time: 1h57m
Director/writer: M.Night Shyamalan
Cast: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Jessica Sula, Betty Buckley κ.α
IMDB rating: 7.6 (16,982 votes)
(Personal rating: 8.2 )






  • Τρία νεαρά κορίτσια απαγάγονται από έναν τύπο που πάσχει από ακραία <Διασχιστική Διαταραχή Ταυτότητας>!!! Η υπόθεση θα μπορούσε να τελειώσει εδώ και να είναι ήδη τρομακτική! Πόσο μάλλον όταν τα απελπισμένα κορίτσια συνειδητοποιούν την ιδιαιτερότητα του "ακραία" στην παραπάνω φράση. Ο τύπος αυτός λοιπόν εμφανίζει όχι απλά 1-2 ταυτότητες εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων αλλα, όπως μαθαίνουμε σχετικά νωρίς,....23!!!Ολοι αυτοί οι χαρακτήρες ή τουλάχιστον όσοι κάνουν ξεκάθαρα την εμφανισή τους, κρατούν μυστήριο και άγνωστο τον ουσιαστικό σκοπό της απαγωγής των θυμάτων και έτσι μοιραία ξεκινάει άμεσα ένας αγώνας επιβίωσης με αντίπαλο τον απόλυτο ΖΟΥΡΛΟ αλλά και τον χρόνο, καθώς από ότι προκύπτει ο ζουρλός/οί, σκοπεύει σύντομα να κάνει...update στην ζουρλαμάρα........
  • ΝΑΙ ΜΩΡΕ.....Επιτέλους αγνό και ατόφιο old time psycho thriller με σωστές ερμηνείες. Πόσο είχαμε ανάγκη από τέτοιας φύσης ταινία που σπάνιζει τόσο πολύ αυτή την εποχή...!!! Την εποχή που μοιραία τα Horror/Thriller ακολουθούν το ασφαλές δίπολο, απο την μια Paranormal με δαιμονες μπας...και....ή απο την άλλη μετα-εφηβικά βυζιά που χοροπηδάνε πάνω κάτω μέχρι να βρεθεί ένας με κανα αλυσοπρίονο πρόθυμος για τζαμπέ εγχείρηση ανοιχτής κοιλιάς!! Επιστροφή λοιπόν με καλή μπαλίτσα απο τον καλό μας Ινδό Μr Shaymalan(The Sixth Sense, Unbreakable, The Village κ.α) που για να είμαστε πιο ειλικρινείς...είχε στην φαρέτρα του τον James McAvoy για να το πετύχει, που ειλικρινά με άφησε αποσβολωμένο. ΕΡΜΗΝΕΙΑΡΕΣ....ναι πληθυντικός... ο άνθρωπος υποδύεται τους 8 εμφανείς απο τους 23 συνολικά χαρακτήρες που βρίσκονται στο μυαλό του πρωταγωνιστή. Τόσο πειστικά πολλές φορές που σε πιάνει αμηχανία. Τόσο αληθινά που είσαι σίγουρος και εσύ όπως και ο ζουρλός,  οτι δεν είναι ο ίδιος χαρακτήρας. Αν αυτό δεν είναι ηθοποιία τότε πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να είναι.
    Για τους υπόλοιπους ηθοποιούς δεν έχω να πω κάτι γιατί και καλά να παίζανε δεν θα είχαν ελπίδα απο τον McAvoy, έτσι και αλλιώς στα δάχτυλα του ενός χεριού μετρούμε το cast που μας απασχολεί. Τι να το κάνεις το μεγάλο cast θα μου πεις βέβαια, οταν έχεις τον "Professor X" να σου παίζει ότι θες ταυτόχρονα;!!! Τέλος να πούμε πως η σκηνοθεσία του Shaymalan παρείχε την τέλεια βοήθεια στον McAvoy, με τα πλάνα να "παγιδεύουν" ουκ ολίγες φορές τον θεατή στην απόγνωση των πρωταγωνιστών. Τηρείς την απόλυτη ησυχία και εσύ μήπως σε ακούσει μία απο τις προσωπικότητες του...και αν σε ακούσει ποιά θα είναι αυτή άραγε;;; θα είναι ένα μικρό αθώο βασανισμένο παιδί;;; μια χειριστική μέγαιρα ή ένα κτήνος που θα σου σπάσει το λαιμό σαν κλαδάκι; ή μηπως όλοι μαζί; !!!!
  • Μακάρι να μπορούσα να σας πω περισσότερα. Αν τα παραπάνω πάντως δεν σας έψησαν ή δεν καταλάβατε σε ποιό κοινό απευθύνεται η ταινία τότε μην πάτε να το δείτε καλύτερα. Για όσους καταλάβανε έχω να πω πως θα την απολαύσουν...εγγυημένα!! Τέλος ήθελα να προσθέσω πως επειδή ως άνθρωπος γενικά αν υπάρχει σοβαρός λόγος απομυθοποιώ ή καταρρίπτω θρύλους και σύμβολα με εξαιρετική ευκολία, μάθετε πως η ερμηνεία του McAvoy στέκεται επάξια δίπλα(ή υψηλότερα) σε αυτή του Anthony Perkins στο Psycho (1960). Ορίστε το είπα...σιχαμένοι πρωτοδισκάκηδες και πρωτοκινηματογραφάκηδες....ψυχαναγκαστείτε ελεύθερα!! Εσείς οι υπόλοιποι...δείτε το SPLIT ΤΩΡΑ! Let's go fucking craaaazyyyyyyy!!!!!!
Θετικά 
1) Jame McAvoy.....αξίζει μόνο και μόνο για αυτά που φτιάχνει...που δεν ξέρει τι φτιάχνει μάλλον.
2) Αρκετά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πλοκή
3) Αν και πάντα κλισέ εν τέλει το γενικό θέμα απαγωγής/κυνηγητού....υπέροχα στημένο με μαεστρία στην προκειμένη περίπτωση.

Αρνητικά
1) Αχρωμο και άοσμο υπόλοιπο cast με εξαίρεση την ψυχίατρο του "Διασχισμένου"(ωραία δουλειά έκανες μωρή μπράβο). Επίσης η πρωταγωνίστρια, παρόλο που ο ρολος της ειναι να παίζει μια έρμη...παρα είναι μουρόχαυλη.

Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου