Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

MARCO POLO (TV-Series)

Year: 2014-2016
Seasons: 2
Episodes: 20
Time: 60 min
Genre: Adventure, Drama, History
Creator: John Fusco
Channel: Netflix
Stars: Lorenzo Richelmy, Benedict Wong, Joan Chen, Olivia Cheng, Tom Wu, Remy Hii, Claudia Kim, κ.α
ΙΜDB rating: 8.1 (43,084 votes)
Personal rating: 8.5






  • Ας ξεκινήσουμε με λίγη ιστορία. -{O Marco Polo ήταν ένας νεαρός έμπορος στην Δημοκρατία της Venezia τον 13ο αιώνα μΧ. Ο πατέρας του και ο θείος του, Niccolo και Maffeo, ως ικανότατοι έμποροι,  χρόνια τριγυρνούσαν στα μηκη και τα πλάτη της γνωστής μέχρι εκείνη την εποχή Ασίας, σε μια περίοδο που οι Μογγόλοι του Kublai κυβερνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου. Οταν κάποια στιγμή το 1269 επιστρέφουν στην Βενετία(βλέποντας τον Marco ουσιαστικά πρώτη φορά), μόνο και μόνο για να ξαναφύγουν για νέα αποστολή, ο ορφανός απο μάνα Marco θα θελήσει να τους ακολουθήσει στην νέα περιπέτειά τους. Μια περιπέτεια που θα καταλήξει πολύ σύντομα στην αυλή του μεγάλου Kublai. 24 χρόνια περάσαν μέχρι να γυρίσει ο μεσήλικας πλέον Marco στην πατρίδα του για να συνειδητοποιήσει πως η περιοχή του βρίσκεται υπο κατοχή, κατα την περίοδο του πολέμου με την Genoa, και φυλακίζεται για ένα χρονικό διαστημα.
    Στην φυλακη πριν αποφυλακιστεί αργότερα και γίνει πλούσιος έμπορος, θα εξιστορήσει τα απομνημονεύματα του απο τις εμπειρίες που έζησε 24 χρονια στην Μογγολική αυλή και σε διάφορες χώρες της Ασίας, σε έναν....συγκρατούμενό του. Ο Μarco Polo ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε σε Κινεζικό έδαφος και χάρις σε αυτόν οι γνώσεις που πήρε η Ευρώπη για τον ανατολικό κόσμο ήταν καθοριστικες, σε επιστημονικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο.}- Η Σειρά μας τώρα έρχεται να μας περιγράψει ΠΩΣ ήταν αυτές οι εμπειρίες στην Ασια, και πως ο νεαρός και πολυμήχανος Marco κατάφερε να προσαρμοστεί στο ξένο αυτό περιβάλον και απο απλός υπηρέτης, να αναδυθεί στην μογγολική βασιλική κοινωνία.
  • Ανοίχτηκαν αρκετά οικονομικά στην παραγωγή. Γυρισμένη στις στέππες της κεντροδυτικής Ασίας, χρησιμοποιώντας ένα αρκετά τίμιο και καλό cast απο ασιάτες και Ευρώπαιους ηθοποιούς, και ξοδεύοντας πολύ πολύ χρήμα, ήταν φυσικό και επόμενο η σειρά να μας δώσει την τρομερή ατμοσφαιρα που αναμέναμε διαβάζοντας την πλοκή. Επίσης αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ήταν πως προσπαθήσαν σε μεγάλο βαθμό να βάλουν τον Marco Polo ως ΜΑΡΤΥΡΑ και ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ σε ένα πολεμοταραχοδαρμένο σκηνικό, με διαμάχες, ίντριγκες, φόνους κτλ, και οχι τον κλασικό πρωταγωνιστή που όλα τα σφάζει και καθορίζει τα πάντα.
    Ο θεατής λοιπόν έχει την ευκαιρία να δει πως λειτουργούσαν στην διακυβέρνηση των κατακτήσεων τους αυτοι οι Μογγόλοι τελος πάντων οταν δεν κάναν επιδρομές, πως παντρευόταν, πως αγαπούσαν, πως τηρούσαν τις παραδόσεις κτλ.
    Ο Κublai Khan αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο το πρόβλημα διοίκησης και τιθάσευσης του μωσαικού λαών που αποτελούσε την αυτοκρατορία του, καθώς ήταν απο τους πιο "σοφιστικέ" Χαν των Μογγολων και πάντα έψαχνε την πολιτική διπλωματία και όχι άμεσα τον δρόμο του θανάτου και της τιμωρίας, που εφαρμόζαν τόσο περίτρανα οι περισσότεροι προκάτοχοι του. Ο Μarco Polo λοιπόν θα είναι μάρτυρας σε αυτά τα προβλήματα και στην αντιμετώπισή τους καθώς και στις εσωτερικές έριδες και ίντριγκες που τόσο προβλέψιμα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλες τις μεγάλες αυτοκρατοριές. Στα σκηνοθετικά/τεχνικά τώρα, οι τρομερά όμορφες καταπράσινες στέππες και οι γρήγοροι καλπασμοί δίνουν έντονα της άισθηση ελευθερίας και δύναμης στον θεατή. Οι σκηνές μάχης και οι διενέξεις είναι αρκετά ρεαλιστικές και ωμές ως επι το πλείστον με ωραίες χορογραφίες σε μονομαχίες/πάλες κτλ.
    Υπάρχουν βέβαια και μερικές δόσεις ασιατικής νεοκουλτούρας που συναντούμε σε σύγχρονες ταινίες δράσης αλλα το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα έχουν πολλοί παράπονο με λίγο καλό kung fu και μακέλεμα αλα Kill Bill σε μερικές σκηνές μαχών( ειδικά όταν εμπλέκονται Κινέζοι!!)
    Ρομαντισμός και ειδύλλια υπάρχουν αλλά χωρίς να μας αποπροσανατολίζουν, όπως και έντονες συναισθηματικές στιγμές με καλές ερμηνείες. Το "γυμνό" υπάρχει με ρέγουλα χωρις να φτάνει τα όρια του Game of Thrones βέβαια, αλλα ούτε και στην σεμνοτυφία των Vikings πχ. Με άλλα λόγια ούτε θα δείξει αβέρτα χωρίς λόγο και αιτία για να προκαλέσει(τους μουχλοπουριτανούς με ροζ καζάκα και πουκάμισο με κουμπί μέχρι το καρύδι...), αλλά αν πρέπει μια κορασίδα να ξεγυμνωθεί θα μας δείξει τα καλούδια της, πράγμα που κατ εμέ είναι απολύτως φυσιολογικό και ουδέτερο σχεδόν, αν το υποστηρίζει η σκηνή, όσο "πιστόλι" και αν
    είναι η άλλη. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.  Τέλος η μουσική επένδυση της σειράς είναι μαγευτική και σαγηνευτική χωρις να κουράζει απο υπερβολική χρήση. Το δε opening track, στα καλύτερα που έχω δει/ακούσει σε σειρές και τίγκα στο μπερδεμένο feeling: απο την μια θα φάω 30 μογγολικά βέλη στο κεφάλι βοήθεια καλή μου παναγίτσα , αλλα ταυτόχρονα θα έρθει μια κινέζα να μου κάνει αισθησιακό μασαζ με διάφορα αρώματα(με τα βέλη ομως ακομα στο κεφάλι)*.
  • Ηταν ένα τολμηρό εγχείρημα έτσι και αλλιώς. Τόσο μεγάλο budget με σκοπο την δημιουργία μιας επικής σειράς επιπέδου Game of Thrones με μια σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό θεματολογία έχει τα ρίσκα του. Πέτυχε σε μεγάλο βαθμό να ικανοποιήσει και να δημιουργηθεί έτσι μια ΥΠΕΡΟΧΗ σειρά που την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν κάτι δυνατό εποχής. Ομως οταν ανεβάζεις τοσο τις προσδοκίες και περιμένεις αντίστοιχη αποδοχή, τα πράγματα μπορεί να μην έρθουν τελικά όπως αναμένονται. Ετσι δυστυχώς το MARCO POLO τελικά θα "κοπεί" μετά απο 2 σεζόν, παρόλο που ολα έδειχναν οτι θα απολαμβάναμε την συνέχεια. Ασχετα πάντως απο την έντονη ξενέρα, οι 2 σεζόν θα σας αποζημιώσουν στο μέγιστο. Αν λοιπόν θέλετε να δείτε κάτι μεσαιωνικό αλλά στην Ασία(που δεν την έχουμε ταυτίσει με αυτήν την περίοδο),...ΑΥΤΗ είναι η επιλογή σας. Καλή σας απόλαυση!
  •  
    Θετικά
    1. Υπέροχα σκηνικά, ατμόσφαιρα και μουσική! 
    2. Πειστικά γνήσιες στολές/πανοπλιες, οπλα, φάτσες(πχ ιταλόφατσα ο Marco(Lorenzo Richelmi), οι κινεζοι ειναι κινέζοι κτλ)
    3. Χορογραφίες σε σκηνές δράσης
    4. Ο τυφλός Κινέζος δάσκαλος
    5. Η πολεμίστρια πριγκίπισσα Khutulun 
    6. Ο Βenedict Wong ως Kublai Khan!!!
    Αρνητικά
    1. Χλιαρό σενάριο μέχρι να μπεις μέσα στο θέμα
    2. Η Αγγλική γλώσσα στο μεγαλύτερο μέρος ως βασική ομιλία (Εφόσον οι περισσότεροι ηθοποιοι μπορούν και μιλουν τις original)-(εντάξει δικό μου κόλλημα αυτο)
    3. Ιδιαίτερη θεματολογία για τους μη history-lovers
    4. Η σειρά ακυρώθηκε μετα απο 2 σεζον(που να τους βαρέσει κακιά αστραπή και η οργή των Χαν)
    Trailer:
     *Το Opening της σειρας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου