Cinema4life λοιπόν...

Είσαι σπίτι είτε μόνος/η είτε με παρέα και βρίσκεσαι σε δίλλημα για το ποιά ταινία/σειρά θα ξεκινήσεις..ποιά αρμόζει στη διάθεση σου..την ώρα..τα γούστα σου..θες ρε παιδί μου να μάθεις τι διάολο είναι αυτό που πας να δεις! Αράζεις στο Cinema4life

Επιστρέφεις από cinema ή έχει μόλις τελειώσει η ταινία/σειρά που έβλεπες και θες κάπου να τα "χώσεις" για την πατάτα που μόλις είδες..γουστάρεις να ακούσεις μια δεύτερη άποψη για την υπερταινία που τελείωσε πριν 10secs και σε άφησε σέκο! Αράζεις στο Cinema4life!


Καλή σου περιήγηση!

Okuribito (ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ)

Year: 2008
Genre: Drama,Music
Time: 130 min
Director: Yôjirô Takita 
Stars: Masahiro MotokiRyoko HirosueTsutomu Yamazaki
IMDB rating: 8.1
(personal rating 9)
  •  To story έχει ως εξής: Ο Daigo είναι ένας νεαρός τσελίστας που κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να παίξει σε μια ορχήστρα. Η ζωή όμως τον προσγειώνει απότομα και παίρνει πίσω το όνειρό του αφήνοντάς τον άνεργο. ¨Ετσι, αποφασίζει με την υποστήριξη της συζύγου του να επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε και να μείνει στο σπίτι που του άφησε η μητέρα του πριν πεθάνει. Εκεί αναζητώντας εργασία θα βρει γρήγορα μια δουλειά επικερδή και με μειωμένο ωράριο. Εν αγνοία του όμως και προς μεγάλη του έκπληξη το νέο του καθήκον αφορά την τοποθέτηση των νεκρών σε φέρετρα.. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βιώσει την προκατάληψη των γύρω του, ακόμη και της ίδιας του της γυναίκας, αλλά παράλληλα τον διδάσκει πολλά για την ζωή, τον θάνατο και τον φέρνει κοντά σε πολύ προσωπικές στιγμές αγνώστων ανθρώπων. Με αυτό τον τρόπο, ο Daigo προετοιμάζεται για να αποχαιρετήσει ένα δικό του πρόσωπο και να ανακαλύψει μια μεγάλη αλήθεια που θα αλλάξει τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα μέχρι τότε.
  •  Η αμηχανία των ανθρώπων απέναντι σε κάτι άγνωστο, όπως ο θάνατος, είναι διάχυτη στην ταινία.Αν θέλεις να δώσεις και άλλο βάθος, θα αναγνωρίσεις την ανάγκη και τη σημασία του αποχαιρετισμού, ίσως να αναρωτηθείς για το ρόλο που έχει στη ζωή μας γενικότερα. Αν ανησυχείτε πάντως ότι θα ψυχοπλακωθείτε (πολύ), να σας καθησυχάσω, καθώς οι αντιδράσεις του πρωταγωνιστή σε ορισμένα σημεία ελαφραίνουνε το κλίμα και σας προσαρμόζουνε σταθερά στο ρυθμό της ταινίας.
  • Αν ψάχνεις μια ταινία πλούσια σε συναίσθημα, για να σε ταξιδέψει με τους ήχους και τις εικόνες της και να σου παρουσιάσει μια πτυχή ενός διαφορετικού πολιτισμού μόλις την βρήκες! Εδώ να σημειώσω (αν αυτό σας λέει κάτι, εμένα συνήθως όχι) ότι η ταινία έχει κερδίσει όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Trailer:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου